Zoeken op twee personen op Open Archieven

Hoe Zoek Ik Personen

De miljoenen persoonsvermeldingen op Open Archieven kunnen doorzocht worden met een simpele, krachtige zoekmachine. Net als bij Google begint u door uw zoekopdracht in een enkel veld in te typen.

Onder het zoekveld staan voorbeelden van de verschillende type zoekopdrachten die u kunt uitvoeren. Eén van de krachtige zoekfuncties is het zoeken op twee personen. Deze gewilde functie is voor een ieder gratis te gebruiken.

Als u akten wilt zoeken waar twee personen in voorkomen dan vult u de twee namen in het zoekveld in gescheiden door een en-teken, ook wel de ampersand genoemd. Zoeken naar akten waarin een Blok èn een Schippers voorkomen is dus gewoon te vinden via de zoekopdracht “blok & schippers”. In de zoekresultaten ziet u alleen de eerste gezochte naam. Maar als we doorklikken op een zoekresultaat – Cornelia Blok – dan zien we de naam Blok èn de naam Schippers.

Let wel op: er wordt gekeken of de twee namen voorkomen in de akte, het zijn dus niet altijd gelijk partners, maar het kan ook voorkomen dat de ene naam bij de vader staat en de andere naam bij getuige. Of zoals in dit voorbeeld bij de naam van de moeder van de bruidegom en de moeder van de bruid.

Zoeken op twee personen wordt ook op een andere manier mogelijk gemaakt. In deze akte ziet u 3 paren, voor hun namen staan grijze blokhaken die paars worden als u er met de muis over gaat. Wilt u zoeken naar akten waar Jacobus Kruidenier en Cornelia Blok in voorkomen dan hoeft u alleen op de blokhaak voor hun namen te klikken. Zoeken op twee personen – in één klik!

Het resultaat is een lijst van akten waar beide personen op voorkomen, dus dit kan betrekking hebben op hun huwelijk, hun overlijden en hun kinderen. Deze zoekfunctie maakt dus zeer eenvoudig de relaties zichtbaar. In een vervolg video wordt getoond hoe Open Archieven relaties nog meer inzichtelijk maakt.

Nog één keer zoeken op twee personen, niet omdat het moet maar omdat het kan….

Muziek: The lounge – Royalty Free Music from Bensound
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe zoek ik personen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login