Zoeken (ook via internet) en vinden bij andere bibliotheken via de Bibliotheek Schiedam

Hoe kun je zelf de boeken en dvd’s vinden die je zoekt als de Bibliotheek Schiedam ze niet in haar collectie heeft?

Bij de bieb
Overal in onze bibliotheken staan computers waarmee je kunt zoeken in onze catalogus en die van andere bibliotheken in Nederland.
Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om informatie op te vragen en in te zien.
Wil je een boek en/of dvd lenen dan kun je lid worden van de bibliotheek. Voor de verschillende abonnementen ga je naar Lid worden.

Thuis/via internet
Via de website kun je altijd zoeken in onze catalogus en die van andere bibliotheken in Nederland.

Zoek en Boek
Stel je zoekt een boek in één van de vestigingen van bibliotheek Waterweg. Je typt de titel van het boek in en klikt op zoeken.
Wanneer de titel van het boek niet op het scherm verschijnt, kun je verder zoeken in de catalogi van andere bibliotheken. Dit doe je door rechts in het scherm te klikken op ‘Catalogi van Noord- en Zuid-Holland’.

De door jou gezochte titel wordt meegenomen. Wanneer de titel in de lijst voorkomt, kun je deze aanvragen. Je klikt op de titel en kijkt of er rechts in het scherm een plaatje verschijnt met ‘Aanvragen zoek en boek’. Door er op te klikken kun je een aanvraag doen om het boek naar Schiedam te laten brengen, zodat je het toch kunt lenen.

Er verschijnt een scherm met de vraag: Ziet uw kaart er hetzelfde uit als één van de twee voorbeelden rechts?
Je pakt de bibliotheekkaart erbij en kijkt of hij er net zo uitziet als het plaatje op het scherm. Zo niet, dan klik je op Nee en vul je op het volgende scherm het pasnummer van je bibliotheekkaart in. Daarna klik je op ‘Ga verder’.

Hierna verschijnt een scherm waarin wordt gevraagd om je pincode. De pincode is gelijk aan je geboortedag en de laatste twee cijfers van het jáár waarin je geboren bent.

Hierna klik je op ‘Log in’.

Er verschijnt een aanvraagformulier op het scherm met daarop je gegevens en wat de kosten zijn. Als je het hiermee eens bent, klik je op ‘Bevestig’. De aanvraag is gedaan.

Door in de linkerkolom op Mijn aanvragen te klikken, kun je zien wat de status van je aanvraag is.
Vergeet niet om weer uit te loggen. Dit kan door links in het scherm op Uitloggen te klikken.

Wanneer je het boek hebt gevonden en er verschijnt geen plaatje met ‘Aanvragen zoek&boek’, neem dan contact op met de bibliotheek. Die kan het vervolgens wel voor je aanvragen. En wanneer je helemaal niet hebt gevonden, wat je zocht, neem dan ook contact op met de bibliotheek. Zij kunnen je dan alsnog verder helpen.
Video Rating: / 5


Hoe Zoek Je Een Boek In De Bibliotheek


Lees meer over Hoe zoek je een boek in de bibliotheek


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login