Zoek, filter en vind op Open Archieven

Open Archieven biedt toegang tot persoonsgegevens uit historische aktes beheerd door Nederlandse archieven. Denk, aan het bevolkingsregister, de burgerlijke stand, militieregisters en doop- trouw- en begraaf boeken.

De miljoenen persoonsvermeldingen kunnen doorzocht worden met een simpele, krachtige zoekmachine. Net als bij Google begint u door uw zoekopdracht in een enkel veld in te vullen.

We beginnen met een zoektocht, we gaan op zoek naar een Jan Brink die in Leiden is gedoopt. We zoeken nu eerst naar Jan Brink – u hoeft geen hoofdletters te gebruiken. In het informatie paneel wordt de door u uitgevoerde zoekopdracht weergegeven en het aantal zoekresultaten – bijna 8 duizend. Waarschijnlijk wilt u de zoekopdracht verfijnen. Dit kan met de filters die u kunt toepassen. We zijn op zoek naar een doop, dus selecteren we bij het Brontype filter DTB Dopen. Nu hebben we gezocht naar personen in akten van het type DTB Dopen met Jan brink in de naam. We kunnen nog meer verfijnen door ook de plaats te selecteren: Leiden. We hebben nu gezocht naar personen in akten van het type DTB Dopen uit de plaats Leiden met Jan Brink in de naam. Maar, ik wil specifiek de dopelingen, niet ouders en getuigen. Dus filter ik ook nog op rol, het resultaat is een lijst met 4 dopelingen genaamd Jan Brink.

Door te zoeken en daarna de zoekopdracht te verfijnen met de filters maakt dat u binnen de miljoenen persoonsvermeldingen op Open Archieven toch snel en eenvoudig de door u gezocht personen kunt vinden. Dus: zoek, filter en vind!

Onder het zoekveld staan voorbeelden van zoekopdrachten. Probeer deze uit door op de zoekopdracht te klikken of bekijk één van de andere video’s die ingaan op zoeken.

Muziek: The lounge – Royalty Free Music from Bensound


Hoe Zoek Ik Personen Op Google


Lees meer over Hoe zoek ik personen op google


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login