Zo krijg je meer bezoekers op je blog

Hoe Zoek Je Op Een Pagina Naar Een Woord

Zo krijg je meer bezoekers op je blog

http://www.schrijvenvoorinternet.nl/2017/01/31/zo-krijg-meer-bezoekers-op-blog/

Ik kreeg een mail van Herma, een ondernemer met een blog voor 50-plussers. Ze vroeg me: “Ik zie dat mijn bezoekersaantallen nauwelijks groeien. Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn blog?”

Die vraag krijg ik heel vaak. Je schrijft artikelen op je website of je blog. Daar steek je liefde en tijd in, alleen je krijgt er weinig bezoekers en aanvragen voor terug. Mijn eigen blog trekt 150.000 bezoekers per jaar. Ik geef je een tip waardoor jij ook meer bezoekers gaat trekken.

Als jij je richt op een bepaalde demografie of een bepaald type klanten, zoals deze ondernemer die zich richt op 50-plussers, zet dan precies de goede woorden in de titel van je artikel. Want de titel van je artikel is ook de titel van je webpagina. Je artikel is dus gewoon een pagina op je website.

Paginatitels worden door Google heel goed bekeken om te beoordelen hoe je artikel matcht met de zoektermen die mensen intypen. Dit is een van de factoren die bepalen hoe hoog je artikel op de zoekresultatenpagina getoond wordt.

Zorg dus dat woorden die jouw doelgroep vaak gebruikt, letterlijk voorkomen in de titels van je artikelen. Want dat zijn ook de woorden die ze in zoekmachines intypen.

Check je bestaande titels

Loop eens door je blog heen. Kijk naar de titels van de artikelen die je hebt geschreven. Waarschijnlijk heb je lang niet altijd in de titels van de artikelen woorden gebruikt, waar mensen uit jouw doelgroep op zouden hebben gezocht. Dan is de kans klein dat je daar veel bezoekers op krijgt, en al helemaal niet van mensen die relevante zoekwoorden hebben ingevoerd en die dus echt in jouw doelgroep zitten.

Hoe vind je de juiste zoekwoorden om in je titels te zetten?

Begin door zelf lijstjes te maken van zoekwoorden die relevant zijn voor jouw doelgroep. Brainstorm met jezelf of met anderen, en lees de bladen die je doelgroep ook leest. Lees de Facebook-pagina’s van die tijdschriften, en vooral de reacties van lezers op Facebook-posts. Daar zie je precies welke woorden ze spontaan gebruiken, wat en goede voorspeller is van wat ze in Google intypen.

Om de zoekwoorden te vinden die jouw doelgroep gebruikt, kun je een paar tools van Google gebruiken: Google Trends en de Google AdWords Zoekwoordplanner. Daar kun je een beetje zien welke zoekwoorden veel worden gebruikt.

Je zoekwoorden-research gaat zorgen voor stijgende bezoekersaantallen. De juiste woorden in de titels van je artikelen maken je site, je blog en je artikelen heel relevant voor je specifieke doelgroep en daar zit voor jou het geld. Profiteer daarvan. Maak slim gebruik van het zoekalgoritme van Google.

Veel succes met het bedenken van goede titels voor je artikelen, en met het trekken van veel meer bezoekers!


Lees meer over Hoe zoek je op een pagina naar een woord


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login