Wat is een Madhhab? | Ustadh Mohamed Ghilan | Klik op CC

Hoe Zoek Je Jurisprudentie Op

Wat is een Madhhab? | Ustadh Mohamed Ghilan | Klik op CC

Een madhab is een methodologie, die gebruikt wordt door islamitische geleerden om rechterlijke, Islamitische uitspraken af te leiden. Elke madhab heeft een verschillende methodologie, waardoor de uitspraken van de vier madhabs verschillend kunnen zijn. De scholen zijn het eens over het basis geloofsysteem of Aqeedah en over de meerderheid van de rechterlijke uitspraken die uiteraard afgeleid zijn vanuit de Koran en de Sunnah.
Wanneer iemand zoekt naar een bepaalde uitspraak, zoekt hij een uitspraak die afgeleid is door geleerden die de methode van de desbetreffende madhab gebruiken. De uitspraken zijn verzameld in een lange periode waarbij de methodologie en uitspraken door de eeuwen heen zijn verfijnd en herzien. Een proces dat door gaat tot op de dag van vandaag. Bestaande doctrines worden uitgelegd en in overeenstemming gebracht met een steeds veranderende maatschappij
.
Maar is het noodzakelijk om een madhab te volgen? Kan ik niet gewoon zelf De Koran en Sunnah (hadith) interpreteren en dit toepassen in mijn manier van leven? Zorgen verschillende madhabs juist niet voor een verdeling van de moslimgemeenschap?

In onze lessenreeks beginnen we eerst met het begrip “Madhhab”.
Wat het allemaal inhoud en of het noodzakelijk is er 1 te volgen.
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe zoek je jurisprudentie op


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login