Op zoek naar een stamceldonor voor Jelle Vanderschueren

Op zoek naar een stamceldonor voor Jelle Vanderschueren

Drie jaar geleden kreeg Jelle Vanderschueren uit Geraardsbergen te horen dat hij lymfeklierkanker had. Na een aantal kuren chemotherapie was er even beterschap, maar al gauw herviel Jelle in zijn ziekte. In juni stapten Jelle en zijn vriendin, Silke Vanderputten in het huwelijksbootje. Zij vertrokken nadien op huwelijksreis naar de Dominicaanse Republiek, maar de dinsdag wanneer ze terugkwamen kreeg Jelle het verdict te horen dat hij enkel nog gered kan worden door een stamceldonatie.

De dokters zitten met de handen in het haar, want Jelle heeft alle behandelingen gekregen die mogelijk zijn. Er werd reeds een navelstrengdonor gevonden, maar die heeft niet geholpen. Er rest hem nu nog één behandeling, maar daarvoor moet een stamceldonor gevonden worden, van een volwassen persoon. ‘Deze match moet perfect zijn, want veel tijd rest er niet meer’. Silke doet een oproep via Facebook en probeert zoveel mogelijk mensen te bereiken, zowel binnen de grens als over de grens. Ook familie, vrienden, kennissen doen massaal hun best om Jelle te helpen. Verder zijn er ook folders, stickers, t-shirts te verkrijgen om Jelle te steunen.

Je kan altijd terecht op hun website http://www.helpjelle.com/nl/helpjelle_nl/

Bij deze een oproep naar iedereen: Ga naar de website Rode Kruis of naar de link http://www.mdpb.be/ref/(25550)-Home/Over-beenmergregister/Kandidaat-donor.html en registreer jezelf als stamceldonor.

Doet het pijn? Neen! Het is maar een klein prikje, maar je kan er wel Jelle en zoveel anderen hun leven mee redden. Wanneer je op de link klikt, kan je een stad kiezen waar je je bloed kan laten prikken. Dan word je ook opgenomen in de databank. Na enkele dagen krijg je telefoon van het Rode Kruis om een afspraak te maken om je bloed te laten prikken. Stamcellen worden afgegeven door bloed te geven, het doet dus echt geen pijn. Registreer jezelf en deel het bericht op Facebook zodat zoveel mogelijk mensen bereikt kunnen worden.

We duimen allemaal.


Hoe Zoek Ik Personen Op Facebook


Lees meer over Hoe zoek ik personen op facebook


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login