Huisartsen weg bij gezondheidscentrum De Haven

Gezondheidscentrum De Haven in Lelystad heeft een ernstig tekort aan huisartsen nu twee van hen vertrekken. Ook zijn in een korte periode meerdere assistenten vertrokken wat onrust veroorzaakt onder patiënten. Dat zegt Jacob de Groot van Stichting Eerstelijnsgezondheidszorg Lelystad (STEL) waar het centrum onder valt.

De huidige patiënten worden voorlopig overgedragen aan de enige vaste huisarts die de praktijk nog heeft. In aanvulling daarop heeft het gezondheidscentrum tijdelijke huisartsen en assistenten aangesteld, maar STEL wil er zo snel mogelijk voor zorgen dat patiënten weer een vaste arts krijgen.

Onrustig
Het is onduidelijk waarom de twee huisartsen, die pas eerder dit jaar waren begonnen, vertrekken bij het gezondheidscentrum. Ze waren aangesteld ‘met de intentie tot langdurige samenwerking’, zo schrijft De Groot in een brief aan patiënten.

Gezondheidscentrum De Haven is op zoek naar nieuwe vaste assistenten en huisartsen, maar het is nog lastig die te vinden. Er is namelijk een algemeen tekort aan huisartsen en daarnaast werkt de overkoepelende organisatie STEL alleen maar met huisartsen in loondienst. De stichting overweegt nu ook of ze artsen als zelfstandige kan aanstellen.

Huisartsentekort
Al jaren zitten bestaande huisartsenpraktijken in Lelystad vol. Praktijk De Haven had deze zomer een langere wachttijd voor haar patiënten. Ook toen waren er te weinig artsen.  Een nieuwe praktijk die begin dit jaar de deuren opende had een grote toeloop. Binnen twee maanden hadden al 1400 patiënten zich bij die praktijk gemeld.
Video Rating: / 5


Hoe Zoek Je Een Nieuwe Huisarts


Lees meer over Hoe zoek je een nieuwe huisarts


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login