Hond Tarkan jaar vermist: zoektocht gaat door

Hond Tarkan jaar vermist: zoektocht gaat door

ASSEN – Verdwenen maar zeker niet vergeten. Duitse Herder Tarkan wordt precies een jaar vermist na een overal op zijn baasje aan het Havenkanaal in Assen.

Een groep van ongeveer tien mensen is nog steeds op zoek naar de hond. Op verschillende plaatsen zijn briefjes met foto’s van het dier opgehangen. “Als je niets doet raakt de zaak in de vergetelheid en blijf je altijd in onzekerheid zitten,” zegt Erna die vandaag namens de groep het woord voert.

Het baasje van Tarkan werd in juli vorig jaar door drie mannen overvallen en mishandeld. Hij was ’s nachts aan het vissen en zat met zijn tentje en hond aan het water. De visspullen van de man werden meegenomen. Het is nog altijd onduidelijk wat er met de hond is gebeurd.

Op Facebook is een pagina voor de vermiste hond opgericht. Nog regelmatig komen er meldingen binnen van mensen die denken dat ze Tarkan gezien hebben. “Zolang we niets weten is er onrust,” legt Erna uit: “Als hij dood is dan willen we dat ook weten.”

Met het baasje van de hond gaat het nog steeds niet goed. Hij kan zich vanwege zijn slechte gezondheid niet meer bezighouden met de zoekactie naar Tarkan. Als de hond gevonden wordt kan hij niet naar zijn baasje terug. “Als Tarkan is opgevangen door iemand en daar nu een goede plek heeft hoeft hij daar ook niet weg,” vertelt Erna: “Wij willen gewoon duidelijkheid.”
Video Rating: / 5


Hoe Zoek Je Vermiste Personen


Lees meer over Hoe zoek je vermiste personen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login