Hoe konden de Romeinen zo succesvol worden? (1/5)

Hoe Zoek Ik De Geschiedenis

Romeinse keizers waren dol op succes, en deden alles voor eer en glorie. Vandaar dat ze graag en regelmatig nieuwe oorlogen begonnen. Maar hoe konden ze ook nog eens succesvol over hun hierdoor snel groeiende imperium heersen? Dat heeft te maken met het respect dat ze hadden voor de culturen die ze veroverden (op gewelddadige wijze, dat dan weer wel). Classicus prof. dr. Fik Meijer van de Universiteit van Amsterdam vertelt.

——————————————————————————————–

Deze week in Universiteit van Nederland:
Classicus prof. dr. Fik Meijer!

Fik Meijer, nu met emeritaat, was als bijzonder hoogleraar in de Zeegeschiedenis en Maritieme Archeologie van de Klassieke Oudheid verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Professor Meijer is de veelgelezen en veelgeprezen auteur van talloze artikelen en boeken over de oudheid. Professor Meijer wordt ook wel de populairste classicus van Nederland genoemd.

Meer weten?
Klik hier voor meer informatie! http://www.universiteitvannederland.nl/college/hoe-konden-de-romeinen-zo-succesvol-worden/

——————————————————————————————–

Over de Universiteit van Nederland:
De beste hoogleraren van Nederland geven gratis college op internet. Elke werkdag komt er een nieuw college online, en elke week een nieuwe hoogleraar.

Een opname bijwonen? Dat kan!
Vier avonden per maand nemen we colleges op in Club AIR, Amsterdam, en jij kunt daarbij zijn. Tijdens zo’n avond nemen we vijf colleges van een kwartier op, gevolgd door Q&A en meet and greet (want tegen die tijd is de hoogleraar een rockster). Een echte aanrader!
Voor tickets en meer info ► http://www.universiteitvannederland.nl/college-bijwonen/

Check onze website! ► http://www.universiteitvannederland.nl/
Twitter ► https://twitter.com/UniversiteitNL
Facebook ► https://www.facebook.com/UniversiteitVanNederland

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe zoek ik de geschiedenis


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login