Drentse bedrijven staan te springen om hoger opgeleid personeel

ASSEN – Drentse bedrijven moeten alle zeilen bijzetten om hoger opgeleid personeel binnen te halen. In de technische sector lukt het niet om alle vacatures te vullen.

Internetveiler Catawiki trok eerder al aan de bel omdat het nauwelijks ontwikkelaars voor haar website kan vinden. De groei van het bedrijf wordt volgens marketingmanager Mark Borgman zelfs geremd door het aanbod van geschikte sollicitanten. “We zijn op zoek naar de toppers en die zijn in Noord-Nederland niet altijd te vinden.” Catawiki staat daarin niet alleen, andere bedrijven lopen tegen hetzelfde probleem aan.

PRA Health Sciences in Assen plaatst vacatures op de gebruikelijke wijze, maar zet ook andere kanalen in. Wytske Bijma, recruiter bij het laboratorium, zegt dat haar bedrijf bijvoorbeeld contacten met de scholen en universiteiten onderhoudt. “Met name in de buurt. Mensen die hier gestudeerd hebben zoeken ook hier vaak een baan. Mensen die in de Randstad hebben gestudeerd en hier hun roots hebben, komen soms ook wel terug. Het is ons doel om die groep bekend met ons te maken”, geeft hij aan.

PRA Health Sciences doet klinisch onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Het bedrijf heeft vooral moeite om ervaren personeel te vinden. Het bedrijf heeft daarom volgens Bijma een opleidingsprogramma ingericht. “Vooral ervaren personeel is lastig te vinden, daarom hebben we ons bedrijf zo ingericht dat we mensen vanuit school gelijk trainen. Op die manier voorkomen we dat nieuwe werknemers ervaring missen.” Deze tactiek wordt ook toegepast door bijvoorbeeld het Nederlands instituut voor radioastrologie ASTRON in Dwingeloo.

Dat personeel met ervaring schaars is merken ze ook bij ICT-bedrijf Aareon. Ria Feddema is HR-manager bij het bedrijf in Emmen. “Normaliter plaatsen we een vacature op onze website en de nationale vacaturebank. Natuurlijk zoeken we ook via social media, zoals Twitter en LinkedIn. Op die manier halen we veel mensen binnen, maar dat lukt niet altijd. Vooral vacatures waarbij we personeel met ervaring zoeken zijn lastig in te vullen”, zegt Feddema.

‘”Het is toch lastig werknemers los te weken en hier naartoe te halen”, zegt Feddema. “Ontwikkelaars zijn meestal niet de werknemers die je makkelijk losweekt. Als ze ergens tevreden zijn, willen ze ook blijven. Dat merken we bij onszelf ook. Er is niet veel verloop.”

Ook bij Aareon probeert men studenten al tijdens de schoolperiode aan zich te binden met stages.

Sjoerd Wind van werkgeversorganisatie VNO-NCW herkent het probleem, maar gaat het volgens hem alleen om specifieke technische functies. “Dan kan je denken aan bijvoorbeeld de ICT, aan ingenieurs en aan de procesindustrie. Daar liggen grote uitdagingen.”

Wind weet ook wel waar het door komt. “Er werden te weinig technische mensen opgeleid. Daar komt wel verandering in, maar op dit moment is er een grote uitstroom van leerlingen die niet technisch opgeleid zijn”, stelt hij.

Volgens VNO-NCW is de oplossing niet eenvoudig. Wind: “Je bent bezig te zoeken naar hoe je mensen vast kan houden. Ook zijn er processen die proberen mensen terug te halen uit het westen van het land. Een enkele baan heeft daar geen waarde in. Je moet zorgen dat mensen na hun eerste baan perspectief hebben op andere banen. Daarnaast hebben deze mensen ook een partner. Die moet hier ook aan de slag. Die afstemming is een grote uitdaging, daar moeten we met z’n allen de schouders onder zetten.”

Catawiki heeft een vestiging geopend in de Randstad om daar personeel aan zich te binden, maar het hoofdkantoor blijft wel in Assen. PRA Health Sciences en Aareon hebben beide in het recente verleden besloten om in de regio te blijven.

“Aareon zit hier al meer dan 35 jaar in Emmen met veel plezier. In 2006 groeiden we uit ons jasje op deze plek. Toen hebben we bewust ervoor gekozen om hier te blijven.” Volgens Feddema heeft Aareon daar als grote speler ook een verantwoordelijkheid in. “En die nemen we graag.”

Ook PRA Health Sciences heeft er volgens Wytske Bijma voor gekozen in Drenthe te blijven. “Ons oude lab was toe aan vervanging. Ons nieuwe lab staat bewust weer in Assen, omdat we veel putten uit de lokale bevolking. Mensen kennen ons hier als werkgever, dus dat we dat zouden doen stond buiten kijf.”
Video Rating: / 5


Hoe Zoek Je Personeel


Lees meer over Hoe zoek je personeel


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login