Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit

Hoe Weet Ik Hoeveel Geheugen Mijn Computer Heeft

In deze ‘how to..’ video laten we zien hoe u zelf het geheugen van uw computer kunt uitbreiden of vervangen. Bestel hier uw werkgeheugen: https://goo.gl/XYGBYT

Het geheugen van uw computer is ook wel bekend onder de naam Random Access Memory of RAM. Het wordt in één of meerdere modules op het moederbord van de computer geplaatst. Zonder RAM zou een computer onwerkbaar traag zijn. In het werkgeheugen worden alle programma’s, die u op een bepaald moment aan het gebruiken bent, geladen. De onderdelen van het besturingssysteem van uw computer (bij de meesten van u zal dat een versie van Microsoft Windows zijn) worden bijvoorbeeld in het werkgeheugen geladen, maar ook programma’s die u opent. Uw computer kan daar veel sneller bij, dan wanneer hij iedere keer naar de data op de harde schijf toe moet.

Pretaties verbeteren
Hoe meer werkgeheugen u in uw computer heeft, des te meer programma’s en processen er in opgeslagen kunnen worden. In theorie heeft het bijplaatsen van geheugen dus zeker zin. Er zit echter wel een bovengrens aan. Dit is afhankelijk van hoe zwaar u uw computer belast. Om een beeld te krijgen van het geheugengebruik van uw computer, kunt u met de toetsencombinatie CTRL+SHIFT+ESC het Taakbeheer van uw Windows computer openen. Daar kunt u zien hoeveel geheugen uw systeem gebruikt.

Loopt u nooit tegen de limieten aan van het beschikbare werkgeheugen, dan heeft het bijplaatsen van RAM geen zin. In de toekomst kan dat natuurlijk veranderen, dus het is zeker goed om af en toe te kijken of u nog voldoende werkgeheugen aan boord heeft. Op dit moment is 4GB voor de meeste doeleinden voldoende.

Vervangen of bijplaatsen geheugen
Het uitbreiden van het werkgeheugen is bij een desktop vrijwel altijd mogelijk, mits er nog een plekje vrij is op het moederbord. Het enige wat u goed moet bekijken, is hoe u de behuizing van uw desktop openmaakt. De meeste fabrikanten van laptops houden bij het maken ervan rekening met het later vervangen of bijplaatsen van geheugen. Vaak zit er een klepje onderop het apparaat dat toegang biedt aan de geheugenmodules. Er zijn ook modellen waarvoor u voor het plaatsen van een extra module het toetsenbord los moet halen.
Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe weet ik hoeveel geheugen mijn computer heeft


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login