Wint Wesley van de wereldkampioen wiezen? | Café Sport 04

Hoe Laat Begint Weet Ik Veel

Is Wesley Sonck de beste cafésporter van het land? In aflevering 4 van onze reeks Café Sport moet Wesley het alleen zien te rooien in wiezen. Hij krijgt wel raad en tips van een kampioen.

Lees meer op Sporza: https://sporza.be/artikels/cafe-sport-4-wint-wesley-van-de-wereldkampioen-wiezen~1582715706781/

In Café Sport maakt Sporza de komende weken een rondje langs de sportiefste cafés van Vlaanderen om het antwoord op die vraag te vinden. Wesley Sonck is niet alleen de vaste voetbalanalist van Sporza, hij groeide ook op in een café in Ninove en kent als geen ander alle details van de bekendste cafésporten.

Voor de reeks Café Sport leggen we de focus op de 5 oersporten uit de Vlaamse cafés: pool, darts, tafelvoetbal, wiezen en tapbiljart. In elk van de 5 afleveringen laat Sonck zich bijstaan door een kampioen uit de specifieke sport.

Elke aflevering van Café Sport worden er hardnekkige mythes rond cafésport ontkracht.

– Mag je scoren met het middenveld bij tafelvoetbal?
– In welk gat moet de zwarte bal bij pool?
– Hoe beslis je wie er begint bij darts?

Daar stopt het niet natuurlijk, want Sonck wil zich meten met de absolute top van de wereld van de cafésport. Daarvoor roept hij de hulp in van Belgische kampioenen die hem al hun geheimen verklappen. Die tips & tricks zullen ook van de kijker een betere cafésporter maken.

Het advies van de kampioenen wordt ook in de praktijk omgezet. Op het einde van elke aflevering speelt Wesley een toernooi tegen de beste Belgische cafésporters. In de eerste aflevering, op 5 februari, probeert de ex-voetballer zo de poolwereld te veroveren.

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe laat begint weet ik veel


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login