Wat zijn mijn Talenten en hoe ontdek ik ze?

Wat zijn mijn Talenten en hoe ontdek ik ze?
Gratis downloadbaar E-Book: http://goo.gl/T1gMYA
Welkom, mijn naam is Bodo Agterhof en ik ben eigenaar van LoopbaanRegisseur. Het begeleiden van mensen op de arbeidsmarkt doe ik nu ruim 22 jaar en ik help mensen om op het gebied van werk het allerbeste uit zichzelf te halen.
In deze video heb ik een cadeautje voor je -deze video kun je gewoon bekijken gratis en voor niets- en wat erbij hoort is een downloadbaar E-Book -ook gratis en voor niets- zodat jij je talenten ontdekt.
Talent, wat is eigenlijk in bent? Een talent is iets waar je goed in bent. Niet wat je kunt, maar waar je goed in bént. Talenten zijn verweven met je persoonlijkheidsstructuur.
het woord “Talent” werd voor het eerst gebruikt in de Bijbel en had te maken met geldstukken. Er was een edelman met geldstukken en hij gaf ze in bewaring. Meerdere geldstukken verdeelde hij onder meerdere personen en de ene kon daar meer van maken en de ander niet. De ene had het talent om geld te laten groeien en de ander miste juist dat talent, dus het had te maken met geld, met waarde.
In het hier en nu, in het dagelijkse leven hebben talenten ermee te maken met wat jouw waarde is op de arbeidsmarkt en -bijna letterlijk- hoeveel salaris jij ervoor terugkrijgt.
Want, als je niet aan de gang gaat met je talenten, dan zit je maar wat te knoeien. Weet je, dat is net zo iets als dat ik aan de gang moet als boekhouder … Sorry, ik merk dat ik fysiek al helemaal verstrak, mijn buikbrein trekt aan de bel van “Agterhof, je staat allemaal onzin uit te kramen” en buikbrein voelt haarfijn aan als ik met mijn talenten werk, dus jouw buikbrein voelt haarfijn aan als jij met jouw talenten werkt. Als je met je talenten werkt, dan kun je meer werk doen in minder tijd, je doet het met meer plezier en je bereikt er veel makkelijker resultaat mee. Want, als ik moet gaan boekhouden, dan moet ik over elke handeling gaan nadenken en dat is allemaal tijdsverlies.
MKB Servicedesk heeft een onderzoek gehouden, en daaruit blijkt dat mensen die hun werk met passie doen, met plezier, dat ze meer presteren in minder tijd, ze zijn minder vaak ziek en ze maken minder fouten.
Als je werkt met je talenten, dan geeft dat een grappig bijproduct, namelijk passie. Mensen ruiken, zien, horen en voelen het dat jij je werk met plezier doet.
Als je nou in je werk te ver af staat van je talenten, dan duik je in een spiraal naar beneden. Het maakt je kleiner, het maakt je voorzichtiger, je moet meer gaan nadenken, het geeft je minder zelfvertrouwen, je gaat eerder twijfelen, dus je moet op de een of andere manier je rug recht zien te houden en dat kost allemaal energie. Weet je, het is jeuk en te korte armpjes, het is `em allemaal net niet.
Ga daar vooral een hele poos mee door -dat doen veel mensen- en dan worden ze overspannen en dan gaan ze er nog weer mee door -ja kijk, wat ik ze zie doen is dat ze hun salaris, hun paycheck op nummer één zetten. Als jij je salaris op nummer één zet, dan zet je jezelf op de 2e, 3e of 4e plaats.
Met andere woorden, als jij jezelf minder belangrijk vindt dan jouw salaris, dan vinden anderen jou ook minder belangrijk en dus ook jouw leidinggevende.
Dus als je jouzelf op de 2e, 3e of 4e plaats zet, dan doen anderen dat ook en dat is dan weer de ideale voedingsbodem voor een burn-out en grote kans, dat je daar dan weer een loopbaancoach bij nodig hebt, dus houd dat vooral zo in stand zou ik zo zeggen :-).
Mensen die echt werken met hun talenten, die staan veel meer in hun kracht en in hun zelfvertrouwen.
Die mensen zeggen ook veel eerder nee, want ze willen vooral juist in hun kracht blijven staan. Ze besluiten vaak te investeren in groei, mensen groeien er door, ze worden er beter van en ze hebben vaak een betere en stevigere track-record in aantoonbare resultaten die ze behalen in hun werk, dat stralen ze uit.
Als je dat uitstraalt en je hebt dat track-record, dus je hebt meer resultaat dan een ander, dan valt dat op en dan loop je meer kans, dat je voor een baan gevrààgd wordt in plaats van dat je zo ontzettend hard je best moet doen om te overleven en daarna te zoeken naar die volgende baan.
Met andere woorden, talent is wat je bent en ik nodig je bij deze uit om heel bewust te kiezen voor je talent, want heel getalenteerd is wat jij bent.
Download het E-Book. Daar staan allemaal tips in en een vragenlijst en manieren om je talenten te ontdekken , zodat je uiteindelijk nog meer wordt wie je eigenlijk al bent.
En als we nog meer worden wie we eigenlijk al zijn, dan gaan we met zijn allen onszelf en dus de hele maatschappij een stukje gelukkiger maken! Op je LoopbaanSucces.

Gratis downloadbaar E-Book: http://goo.gl/T1gMYA

—————————————­————
Toe aan de volgende stap in je loopbaan?
Meld je aan voor de Gratis 2-daagse LoopbaanTraining!
Klik op http://loopbaanregisseur.nl/aanmelden/
Video Rating: / 5


Hoe Weet Je Of Spiraal Goed Zit


Lees meer over Hoe weet je of spiraal goed zit


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login