Wat mag je niet eten als je zwanger bent

Wat mag je niet eten als je zwanger bent

http://oudersscheiden.nl/watmagjenietetenalsjezwangerbent

Wat mag je niet eten als je zwanger bent?
Hoi mijn naam is Rebecca en in deze korte presentatie wil ik je vier dingen vertellen wat je niet mag eten als je zwanger bent. Nieuwsgierig?…lees verder
Wat mag je wel en wat mag je niet eten als je zwanger bent is een vraag die veel zwangere vrouwen zich vaak afvragen. Dat is niet geheel onterecht, aangezien alles wat jij tot je neemt je ongeboren kind ook binnenkrijgt.

Het is daarom belangrijk om in de gaten te houden wat niet te eten bij zwangerschap. In bovengenoemde video heb ik het al gehad over de Toxoplasmoseparasiet. Deze parasiet is gevaarlijk omdat deze je ongeboren kind ziek kan maken.

Deze parasiet komt voor in rauw vlees en kattenpoep. Het is daarom belangrijk om rauw vlees te vermijden, de kattenbak regelmatig te verschonen en je groenten en fruit altijd te wassen.

Wat mag je niet meer eten als je zwanger bent onderwerp 2
Zwanger en eten gaan hand in hand. Het is niet voor niets dat je wat mee eet, omdat je lichaam wat extra vraagt om je ongeboren kind alles te geven wat hij/zij nodig heeft.

Je bent dan vaak geneigd om soms wat extra vitamines te nemen omdat je denkt dat dit goed is. Houdt in de gaten dat meer niet altijd beter is. Dit is zeker het geval met Vitamine A.

Teveel vitamine A kan je ongeboren kind kwaad doen.  Vrouwen die zwanger zijn doen er verstandig aan om niet meer dan 3000 microgram vitamine  A per dag binnen te krijgen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat vlees afkomstig van organen en lever hoge doses vitamines A bevatten.

Als je trek hebt in Leverworst kan je hier gerust een boteram per dag van eten. Indien je gebruik wilt maken van Multivitamine, neem dan de Multivitamine die gericht zijn op zwangere vrouwen.

Zo weet je zeker dat jou Multivitamine niet te veel vitamine A bevatten.

Wat mag ik niet eten als ik zwanger ben.

Als je zwanger bent is het belangrijk om rekening te houden met je voeding. Ik heb hier wat tips die ervoor zorgen om verstandige keuzes te maken.

Let extra op de houdbaarheidsdatum van de producten die je in je koelkast hebt liggen, die je gaat kopen of gaat eten.

Zorg ervoor dat je voor het bereiden van de maaltijden het eten en je handen goed wast.

Zorg ervoor dat  rauwe producten niet in aanraking komen met producten die reeds klaar zijn gemaakt. Gebruik dus niet de snijplank waar je de rauwe kip hebt gesneden, om ook je gebraden rollade te snijden.

Zorg ervoor dat je de producten op de juist temperatuur bewaard in de koelkast.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwangerschap
Video Rating: / 5


Wat Doe Je Als Je Zwanger Bent


Lees meer over Wat doe je als je zwanger bent


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login