Wat is de ziekte van Pfeiffer?

‘Heb je de ziekte van Pfeiffer? Dan heb je zeker gezoend met iemand die dat ook heeft.’ Maar de ziekte van Pfeiffer kun je ook op andere manieren krijgen. Van Pfeiffer word je grieperig en vooral heel moe. Maar: als je het een keer gehad hebt, krijg je het daarna nooit meer.

De ziekte van Pfeiffer is een virusinfectie die veroorzaakt wordt door een virus genaamd Epstein-Barr. En je kan het ook krijgen aan de bar, als je daar iemand tegenkomt met wie het klikt. Pfeiffer staat ook wel bekend als de zoenziekte, want daar kan je het van krijgen. Maar ook als je uit het glas drinkt van iemand die besmet is, of als je, eenmaal thuis, éven de tandenborstel leent.

Na besmetting duurt het 10 dagen tot 6 weken voor het Pfeifferfeest losbarst. Hoofdpijn, keelpijn, koorts: in het begin lijkt het nog net een griepje. Maar die keelpijn houdt langer aan, je lymfeklieren zwellen op en je kan last krijgen van geelzucht of huiduitslag, ademhalingsproblemen en hoesten. En je wordt vooral heel… erg… moe. Gauw naar bedje toe! Maar wel: alleen, graag. En je bent trouwens toch te moe.

Als je voldoende rust neemt, gaat de ziekte van Pfeiffer vanzelf weer over. En als je ‘t eenmaal gehad hebt, dan ben je immuun en krijg je het van je leven nooit meer. Zoenen maar!


Hoe Weet Je Dat Pfeiffer Over Is


Lees meer over Hoe weet je dat pfeiffer over is


Tags :

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login