Verrassing: kok vindt parel in oester

Hoe Weet Je Of Parels Echt Zijn

NIJMEGEN – Hij vond het wel grappig, chef-kok Jacco Beck van Sanadome in Nijmegen; een parel in een oester die hij aan het bereiden was voor een diner. Het werd pas bijzonder toen de visleverancier ervan hoorde, want die wist te melden dat in ongeveer 1 op de 35.000 wilde oesters een parel wordt gevonden. ‘Zelfs onze oesterleveranciers vanuit Frankrijk en Zeeland hebben dit nog nooit gezien.’ Behoorlijk zeldzaam, dus.
Een parel maken is voor een oester een hele klus. De parel ontstaat als de oester een vervelende zandkorrel omhult met een laagje gladde parelmoer om de irritatie tegen te gaan. Zolang het stukje blijft zitten, vormt de oester steeds nieuwe laagjes. Voor een parel met een diameter van 1 millimeter zijn 200 laagjes nodig. Een parel van de grootte die in Nijmegen is gevonden, is een klus van jaren werk.


Lees meer over Hoe weet je of parels echt zijn


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login