Uit je mond ruiken of stinken (Halitose, slechte adem)

Halitose wordt in 90 procent van de gevallen veroorzaakt door bacteriën in tongplaque, een witgeel laagje achter op de tong. Waardoor dat laagje zich vormt bij sommige mensen en bij anderen niet, is onbekend. De ‘coating’ bevat eiwitten die door bacteriën worden afgebroken waardoor onwelriekende zwavelhoudende gassen ontstaan, net als in de darm. Een belangrijke boosdoener in dit verband is het micro-organisme Fusobacterium nucleatum.

Eenvoudig

De behandeling van halitose is eenvoudig, maar luistert nauw, weet Winkel. Gebruik van een tongschraper en mondwater zonder goede instructie leidt nogal eens tot teleurstellingen. „Een goed mondspoelmiddel is belangrijk. Ik adviseer Halita, waar veel en goed onderzoek mee gedaan.” Dit middel bevat geen alcohol. Spoelen met alcohol wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op mondkanker. Daarnaast gaat het erom op de juiste manier te gorgelen, met een uitgestoken tong. Het achterste deel moet in aanraking komen met het de vloeistof.”

Winkel ontwierp zelf een tongschraper, de ”Scrapy” (€ 7,95). „Ik heb zes jaar lang prototypes getest. De gangbare schrapers komen vaak niet goed in een gleuf achter op de tong die ontstaat als mensen hun tong uitsteken. Die U-vorm noemen we de ”valley of death”, omdat juist daar veel plaque blijft zitten. De Scrapy is zo ontworpen dat hij dit stukje goed reinigt.”
Video Rating: / 5


Hoe Weet Ik Of Ik Uit Mijn Mond Stinkt


Lees meer over Hoe weet ik of ik uit mijn mond stinkt


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login