Tikkie: eenvoudig terugbetalen

Hoe Weet Ik Mijn Iban Nummer

Update 25-10-2017: Let op! Oplichting via Tikkie, check het bericht op nu.nl:

https://www.nu.nl/internet/4978703/tieners-opgepakt-diefstal-via-tikkie-phishingsite.html

Geld terugbetalen gaat nu heel makkelijk met Tikkie.
Samen met vrienden of familie gezellig uit eten. Aan het eind van de avond komt de rekening en dan begint het….. De een wil pinnen, de ander contant betalen en een derde heeft weer nét niet genoeg geld bij zich. Of jij betaalt de hele rekening en moet aan iedereen je veel te lange IBAN nummer doorsturen zodat ze het geld kunnen terugstorten. En vaak wordt dat dan weer vergeten. Kortom, een hoop gedoe, maar vooral heel ongezellig als je net lekker getafeld hebt! Tegenwoordig gebruik ik hiervoor de app Tikkie. Het voorgeschoten bedrag terugvragen, is nu zo geregeld.

Wat heb je hier voor nodig?
Tikkie is een app van de ABN Amro bank. Maar ook als je bankiert bij een andere bank kun je Tikkie gewoon gebruiken. Het enige dat je nodig hebt om het te installeren is je mobiel, een internetverbinding en je IBAN nummer. Het maakt dus niet uit of je een rekening hebt bij de Rabobank, Knab, SNS of ING bank of welke bank dan ook, als het maar een Nederlands IBAN nummer is. Na installatie van de app kun je IBAN nummer invoeren en is de app klaar voor gebruik.

Hoe werkt het?
Open Tikkie
Klik rechtsonder op het ‘plus’-teken om een nieuwe ‘Tikkie’ aan te maken.
Voer het bedrag in en de omschrijving, zodat de ontvanger weet waarvoor hij betaalt
Selecteer rechtsonder in het scherm (bij de 3 bolletjes met streepje eronder) via welk kanaal jij het betaalverzoek wilt versturen
Selecteer de naam en het nummer van degene aan wie jij het verzoek wilt sturen
Klik op verzenden

Jouw betaalverzoek is nu verstuurd.

Ontvanger krijgt een betaallink
In Tikkie zie jij het verstuurde betaalverzoek staan, met de naam van de persoon van wie jij nog geld tegoed hebt. De ontvanger krijgt jouw bericht via What’s app (of ander kanaal) met een betaallink. Als hij/zij die gebruikt, wordt het bedrag direct op jouw bankrekening gestort. De ontvanger hoeft daarvoor niet meer zelf zijn/haar mobiel bankieren app te openen om het bedrag en jouw IBAN nummer in te voeren. Dat heb jij al voor ze gedaan! Het wijst zich echt van zelf en is super makkelijk in gebruik.

Fluitje van een cent
Zodra de ontvanger zijn schuld heeft ‘afgetikt’, krijg jij daar een melding van en kun jij het verzoek verwijderen uit je lijst. Nooit meer gedoe bij het afrekenen in een restaurant of café als je met meerdere mensen bent. Met Tikkie is het een fluitje van een cent!

Delen
Vond jij deze tip nuttig? Deel ‘m gerust!

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe weet ik mijn iban nummer


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login