Stresssignalen en een pijngezicht herkennen

Hoe Weet Je Of Een Hond Pijn Heeft

Auw!

Otje heeft vorige week een nare en pijnlijke wond opgelopen aan beide voetzooltjes. Dit moest ontsmet en verzorgd worden en dat doet pijn, in de video zie je een heel scala aan stresssignalen, in combinatie met een pijngezicht. Een pijngezicht wil zeggen een gezichtsuitdrukking dat overduidelijk ongemak toont, dit kan een frons zijn, rimpels rond de mond en gezicht, ogen die duidelijk spreken van ongemak etc. Per hond is dit verschillend hoe het getoond wordt, en hoe makkelijk het te zien is. Je kunt je voorstellen dat bij honden met veel haar of rimpels het moeilijker kan zijn om een zogenoemd pijngezicht te herkennen, maar oefening baart kunst.

Overigens is het belangrijk dat je kunt herkennen wanneer een hond pijn heeft of alleen moeite heeft met bijvoorbeeld een behandeling, of wanneer er een combinatie is van beide. Als een hond moeite heeft met een behandeling kun je namelijk trainen om te zorgen dat je hond beter is voorbereid en weet wat er komen gaat. Zo kun je sneller een diagnose stellen en is de hond beter en veiliger te behandelen.

Otje heeft in dit geval echt veel pijn, ze heeft geen probleem met de behandeling omdat ze bekend is met deze handeling, welke is aangeleerd d.m.v. #Dierenartstraining.

Gelukkig zijn haar voetjes genezen en heeft ze geen pijn meer.
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe weet je of een hond pijn heeft


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login