Hoe je een herenpantalon opmeet

http://imagotex.nl Voor mij op tafel ligt een herenpantalon. Bij pantalons is het belangrijk om te weten wat de totale lengte van u is, eventueel als het bekend is de spijkerbroekmaat en eventueel de lengte die daarin zit. Meestal zeggen spijkerbroeken bijvoorbeeld 36/34. Dan is 34 belangrijk vanwege de lengte van de pantalon.

Mochten al die maten niet bekend zijn, laat ik nu via deze pantalon even zien hoe je een maat opneemt. Met name voor het meten van de lengte van de pantalon heb je daar twee manieren voor. De eerste manier is de zijlengte, dat betekent dus dan gaan we uit van onder de band meten. Daar leg je je centimeter neer, dan trek je hem door naar beneden en je leest af wat de lengte is. In dit geval bij deze pantalon is het 100 cm. Dus als u dat door zou geven, dan geeft u door “zijlengte onder de band 100 cm”.

De andere methode is de binnenbeenlengte. Als de broek of pantalon netjes plat op een tafel ligt, op een vlakke tafel, dan tilt u één broekspijp op en dan heb je hier het kruis van de pantalon zitten. Dan legt u daar weer de centimeter helemaal bovenaan, precies bij de kruising van de vier naden, en dan meet u naar beneden. In dat geval staat er 76 cm. Dan zou u door kunnen geven “binnenbeen 76 cm”.

Dit is vooral van toepassing als u momenteel een nieuwe broek zou willen bestellen en die nieuwe broek heeft u natuurlijk nog niet gezien. Door dan een pantalon te gebruiken die u momenteel draagt waar u tevreden mee bent wat de lengte betreft, is dit de uitstekende manier om aan ons kenbaar te maken welke binnenbeen of buitenbeenlengte dat moet worden.

Als u niet weet welke maat pantalon u heeft, kunt u ook de bovenkant van de pantalon meten. Daarvoor leg je de broek alleen anders neer. Je legt hem recht op tafel met gesloten knoopsluiting. En dan kunt u de centimeter aan de bovenkant leggen, waarbij u hem een beetje strak trekt. Dan komt hier uit — bij deze pantolon is het 54 centimeter, maar je wilt natuurlijk de omvang van iemand weten, dus dat is maal 2. Dus dan kom je op 108 cm. Als u daarbij dan doorgeeft wat u totale lengte is, dan hebben we met bijna 99% zekerheid vastgesteld welke maat u heeft.

opmeten herenpantalon
herenpantalon opmeten
Video Rating: / 5


Hoe Weet Je Je Broekmaat


Lees meer over Hoe weet je je broekmaat


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login