Nieuwe laptop kopen? Een stappenplan voor de beste keuze | Keuzehulp | Paradigit

Hoe Weet Ik Welke Browser Ik Gebruik

Nieuwe laptop kopen? Een stappenplan voor de beste keuze | Keuzehulp | Paradigit

0:38 – Specificaties: welke processor en hoeveel werkgeheugen heeft u nodig?
2:53 – Het besturingssysteem: is het merk wel écht zo belangrijk of is het kiezen van een besturingssysteem een slimmer idee?
3:38 – Draagbaarheid: hoe draagbaar moet uw laptop zijn en welk schermformaat past daar bij?
4:13 – Het scherm: een mat scherm of een glossy scherm, wat zijn de verschillen?

In deze video helpen wij u met de zoektocht naar de ideale laptop. Of u nu op zoek bent naar een laptop voor thuisgebruik, een laptop voor gaming of een laptop om veel mee op reis te nemen, álles komt aan bod in deze video. Het uitzoeken van een laptop kan erg moeilijk zijn en met deze video heeft u een extra steun om die keuze makkelijker te maken.

Sta als eerste stil bij de vraag: welk type uitvoering wil ik?
Voordat we bekijken waar u uw laptop voor gaat gebruiken, is het goed om stil te staan bij de uitvoeringen die er bestaan. We zetten hieronder vier typen laptops op een rij met een korte uitleg erbij. Welk type laptop past het beste bij u?
• De normale notebook of laptop wordt met het Windows-besturingssysteem geleverd. Dit is het meest verkochte type omdat er keuze uit vele snelheden, formaten, behuizingen en opslagcapaciteiten is. Als u niet zeker weet welk type uitvoering u zoekt, is de kans groot dat u binnen deze categorie slaagt.
• De MacBook is de beroemde laptop van het merk Apple. Gekenmerkt door een minimalistisch design, een dunne behuizing en een indrukwekkende batterijduur, neemt u hem net zo makkelijk mee naar de koffiebar om de hoek als de vergaderzaal. Apple maakt gebruik van een eigen besturingssysteem –OS X– wat betekent dat niet alle software die u van Windows gewend bent een Apple-versie kent.
• Omdat een hybride of 2-in-1 laptop een touch-screen heeft, bent u niet alleen van het toetsenbord en het mousepad afhankelijk. In de meeste gevallen draait of zwenkt het scherm in alle mogelijke standen of koppelt u hem zelfs helemaal los van het toetsenbord, waardoor u hem als tablet kunt gebruiken.
• Een Chromebook is een ‘Google-laptop’ die razendsnel opstart en de webbrowser (Chrome) als besturingssysteem gebruikt. In die browser heeft u toegang tot alle Google-apps, waarmee u documenten en spreadsheets maakt, mails verstuurt en natuurlijk websites bezoekt. Een internetverbinding is wel een voorwaarde.

Welk type notebook zoek ik?
Als u duidelijk hebt welke uitvoering u wilt, is het stukken makkelijker om de beste laptop te vinden. De volgende stap is bekijken waar u de notebook voor gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

– Foto’s bewerken
– Zakelijk gebruik
– Video’s bewerken
– Games spelen
– Films of Netflix kijken
– Voor mijn studie
– Voor onderweg

Op https://www.paradigit.nl kunt u met de diverse filters eenvoudig uitzoeken welke laptop past bij uw eisen. De informatie uit deze video kunt u dus toepassen bij het selecteren van filters. Wel zo makkelijk!

Voor een overzicht van alle laptops: https://www.paradigit.nl/laptops/
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe weet ik welke browser ik gebruik


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login