Min-max contract | Wat is het?

Hoe Weet Ik Bij Welk Kinderbijslagfonds Ik Ben

Meer info: https://legalloyd.com/contract/min-max-contract

Of via info@legalloyd.com / 020 303 20 24

In deze video legt Legalloyd oprichter Philip de Roos uit wat een min-max contract is.

Een min-max contract is een arbeidscontract waarin je flexibele werkuren afspreekt met de werknemer. Je spreekt een minimaal aantal uren af, waarop de oproepkracht altijd recht heeft. Tot dit aantal uren is er sprake van een gewone (deeltijd) arbeidscontract. Daarnaast spreek je een maximaal aantal uren af voor hoeveel uur de werknemer extra oproepbaar is.

Als je de werknemer daarbinnen extra oproept, is hij verplicht om te komen werken. Tussen het min en max afgesproken aantal uren is er dus sprake van een oproepcontract. De uren boven dit maximum is de werknemer niet verplicht gehoor te geven aan een oproep.

Het nul-uren contract lijkt hierop. Bij dat contract is echter het minimum 0 uren, en is er in beginsel geen maximum.

Er zijn een aantal zaken waar je bij een min-max contract voor moet opletten. Zo ben je als werkgever verplicht het minimum aantal te werken uren uit te betalen, daarboven ben je pas verplicht loon te betalen, als jij de werknemer hebt opgeroepen om te werken.

Daarnaast moet je oppassen als je een oproepkracht drie maanden lang wekelijks, of meer dan 20 uur per maand oproept. De oproepkracht kan dan namelijk aanspraak maken op een arbeidsovereenkomst voor het gemiddeld aantal uur dat hij in die drie maanden heeft gewerkt. Je kunt de oproepkracht dus niet na drie maanden ineens veel minder oproepen.

Weet je nu al zeker dan hij meer dan 20 uur per maand zal gaan werken? Dan kun je wellicht beter een gewone arbeidsovereenkomst afsluiten.
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe weet ik bij welk kinderbijslagfonds ik ben


Tags :

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login