Maattabellen – Meer over matentabellen en kledingmaten omrekenen – 020-6940848

Matentabel/Maattable http://imagotex.nl

Dit filmpje gaat specifiek over hoe een kleding matentabel nou precies in elkaar zit en hoe het werkt. Buiten het feit dat het u het wellicht niet wilt weten, er zijn heel veel klanten die die vraag gewoon bij ons neerleggen. Het is een ontzettend ingewikkeld onderwerp waarbij er veel verschillende variabelen zijn tussen verschillende collecties. Wat vind de ene collectie een gemiddelde maat en hoe hanteert een andere collectie diezelfde maat? Maar ik probeer een beetje orde te scheppen in de moeilijkheidsgraad van hoe dat zit bij matentabellen.

Ik heb een matentabel voor u meegenomen. Een van de belangrijkste dingen die u over een matentabel moet weten, is dat het over het algemeen lichaamsmaten zijn die er gevraagd worden. Niet te strak gemeten, maar zeker niet met extra speling gemeten. De kledingstukken zelf die horen bij de maten in de matentabel, geven namelijk al de ruimte in het kledingstuk, zodat het bij die lichaamsmaten past. Dus nooit extra centimeters doorgeven omdat u anders denkt dat het kledingstuk te strak zal zijn. Das misschien geheim nummer 1.

Een ander ding dat u moet weten, is dat er wel degelijk is gedacht over een matentabel en als je bijvoorbeeld een damesmaat 40 neemt, wat is dan de maat 40? Dat hebben ze wel degelijk uitgerekend naar aanleiding van statistische gegevens, maar hoe en ontwerper of een patroonmaker dat interpreteert, dat blijft een beetje het grijze gebied. Wat vindt iemand hoe die die maat zou moeten noemen?

Dit kan het feit verklaren dat als u naar de ene winkel gaat, dat u dan een t-shirt maat L moet bestellen of kopen, en dat u in de volgende winkel, dat een M fantastisch zit en daar hoef je geen L. Dit kan een verklaring daarvoor zijn. Een hantering van andere normen onder de matentabel.

En het laatste wat het onderwerp heel ingewikkeld maakt, is het feit dat het uiteindelijke proces van een kledingstuk in elkaar zetten, is altijd handwerk. De stukken stof worden gesneden door een machine. Daarna gaat het naar iemand die doet bijvoorbeeld het lokrandje maken. Maar doe hij het heel strak of doet hij het ruim? Als dat gedaan is, wordt er ook altijd een klein reepje stof afgesneden bij het aflokken en de een heeft daar dan 1 mm voor nodig en de andere gebruikt daar 2 of 3 mm of 4 voor. Dan gaat het naar de volgende persoon die het daadwerkelijke stikwerk gaat doen. Alleen als je al 2 of 3 mm bij het lokken kwijt bent geraakt, dan is daar een verschil en de ene stikster doet het anders dan de andere stikster. De een doet het keurig op 1 cm en de ander hantert 1,2 cm.

Zo kan het zijn dat als je bijvoorbeeld naar de H&M gaat of een willekeurige andere winkel, en 10 dezelfde broeken in dezelfde maat uit het rek haalt, dat ze gevoelsmatig allemaal net ietsjes anders zitten. Dat is daar een verklaring voor. Het blijft handwerk, het blijven richtlijnen, maar de maximale speling die er in een kledingstuk zou mogen zitten is ongeveer 1 a 1,5 cm. Maar voor je gevoel kan dat toch een heel erg verschil geven, dat de een lekkerder zit dan de ander. Want die ene cm kan natuurlijk de ene kant maar ook de andere kant opgaan. Dat is wellicht een verklaring waarom de ene keer de pantalon wel past of een andere keer niet. En uiteraard, als je een kledingstuk al een tijdje gedragen hebt, wordt-ie toch wat wijder of wat meer gedragen. Als u dan toch weer dezelfde maat betelt, kan daar ook weer een klein verschil inzitten.

U hoort het, er zijn heel veel variabelen en andere collecties geven ook weer andere maten aan, etc. Wij weten waar we mee bezig zijn. Wij weten ook de verschillen tussen de verschillende collecties, dus als u bijvoorbeeld zegt, ja, wij hebben altijd dat merk en normaal gesproken die maat, dan weet ik of ik bij die andere collectie een maat groter of kleiner moet doen.

U kunt altijd op onze expertise rekenen. Geen probleem. Geef door wat u wel weet, dan gaan wij ermee aan de slag en sowieso is omruilen bij ons nooit een probleem. Ik hoop dat dit iets meer licht heeft laten schijnen op de diverse matentabellen en waarom er zoveel verschillen zijn en iets begrijpelijker wellicht waarom het zo ingewikkeld is omdat er 3 variabelen zijn waarmee er gerekend wordt.

Als u nog meer vragen heeft kunt u ons altijd bellen. Wij staan altijd tot uw beschikking.

maattabel matentabel
kleding maattabel
kledingmaten omrekenen
Video Rating: / 5


Hoe Weet Je Je Broekmaat


Lees meer over Hoe weet je je broekmaat


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login