Je kat controleren op vlooien

Katten die vaak buiten zijn, hebben sneller last van vlooien. Deze vervelende vlooien veroorzaken hevige jeuk en verspreiden zich razendsnel door je huis. Krabt, bijt en likt je kat steeds op dezelfde plek en vermoed je dat hij vlooien heeft? Controleer dan je kat op vlooien met een vlooienkam.

Een vlooienkam gebruiken doe je zo

Een vlooienkam is een eenvoudig hulpmiddel om de vlooien op te vinden in de dikke vacht van je kat. Je kamt een paar keer stevig de vacht van je kat. Begin halverwege de rug en eindig tot aan de staartaanzet. Zorg ervoor dat je met de haarrichting mee kamt. Schud dan de kam leeg op een stukje keukenrol (zonder motief) of op een wit papiertje. Op de witte ondergrond kun je de vlooien en vlooienpoepjes goed zien.

Mijn kat heeft vlooien

Wanneer je kat vlooien heeft, is het goed om hem te behandelen met vlooienbestrijdingsmiddelen zoals een vlooienpipet (linkje naar blog over kat vlooienpipet?) of vlooienhalsband. Zorg ook voor een vlovrije omgeving door in je huis te sprayen met bestrijdingsmiddelen en daarna goed te stofzuigen. Hierdoor wordt de kans dat je kat vlooien houdt kleiner en worden andere huisdieren niet besmet.

Vlooien voorkomen

Het is beter om de vlooien bij je kat te voorkomen dan te bestrijden. Je kunt je kat één keer in de maand behandelen met een vlooienpipet of je kunt hem een vlooienband omdoen om zo de ongewenste vlooien af te weren.


Hoe Weet Ik Of Mijn Kat Vlooien Heeft


Lees meer over Hoe weet ik of mijn kat vlooien heeft


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login