Hoe werkt de pil?

Hoe Weet Je Of Je Zwanger Bent Als Je De Pil Slikt

Hoe werkt de pil?

Als het gaat over ‘de pil’ dan bedoelen we niet de XTC-pil of de erectiepil maar de anticonceptiepil, dé pil die ervoor zorgt dat je niet zwanger wordt. De populairste pil in Nederland is de zogenaamde combinatiepil, met de hormonen progestageen en oestrogeen. Die voorkomt zwangerschap op drie manieren. Daar ‘komen’ ze:

Allereerst in de eierstokken, waar normaliter elke maand een eitje rijpt. Daar wordt door de pil ‘een eierstokje voor gestoken’ en er vindt dus ook geen eisprong plaats naar de eileider. Tegelijkertijd wordt het slijm rond de baarmoederhals dik en stug, waardoor de zwemmende zaadcellen geen schijn van kans maken. En tenslotte wordt ook het slijmvlies in de baarmoeder zelf aangepakt, waardoor d’r geen innesteling van een eitje kan plaatsvinden.

Mogelijke bijwerkingen van de pil zijn hoofdpijn, gespannen borsten of stemmingswisselingen. Als de stemming positief wordt, en je krijgt er zin in: pas op want de pil beschermt natuurlijk ook niet tegen soa’s. Daar moet je toch echt een condoom voor pakken. Anticonceptie aan? Gaan met die banaan!
Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe weet je of je zwanger bent als je de pil slikt


Tags :

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login