Hoe weet ik welke besparingsmogelijkheden ik heb voor mijn woning?

Hoe weet ik welke besparingsmogelijkheden ik heb voor mijn woning? Met een rekenmodule op internet: www,verbeteruwhuis.nl. Hans van Dijk van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal legt uit… Tips uit het RTL4 programma Van Kavel tot Kasteel.

Transcriptie:
Hoe weet ik welke besparingsmogelijkheden ik heb voor mijn woning?

Met een speciale rekenmodule op internet kun je zelf de mogelijkheden voor jou woning nagaan. De eerste stap is in kaart brengen van je huis, stel je hebt een hoekhuis uit de jaren 60, ja daar zijn veel mogelijk heden. Kijk de leeftijd van het huis, de oppervlakte, de na-isolatie, CV ketel dat heeft allemaal invloed op je energie verbruik en dat geeft dus ook allemaal mogelijkheden om te besparen.

Al deze gegevens worden in zes stappen ingevuld. De website baseert zijn gegevens aan de hand van twee miljoen woningen die als referentie dienen. Het resultaat is een schatting van je energie label en huidige comfort. Ook kun je zien wat energie besparende maatregelen kosten en of dat een beter energielabel oplevert.

Als je in een keer weet wat voor een maatregelen wilt nemen, denk bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie dan kun je makkelijker gesprekken aan gaan, omdat je al die maatregelen kent, met een aannemer. En ja ga je verbouwen dan weet je ook precies wat je kan doen om het huis zuiniger te maken. Je hoeft niet alles in een keer te doen. Je kan ook beginnen met bijvoorbeeld het dak, of vloer laten isoleren of de muren. Een heleboel van die maatregelen halen helemaal niet je huis over hoop, dus dat is helemaal niet zo erg. Het wordt er wel comfortabel door als het gebeurt is en bovendien daalt je energie rekening daardoor.


Hoe Weet Ik Welke Provider Ik Heb


Lees meer over Hoe weet ik welke provider ik heb


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login