Hoe bouw ik een 2-DIN Autoradio in?

Hoe Weet Ik Welke Usb Poort 2.0 Is

Meer informatie? Ga naar http://bit.ly/2pTtq9b

In deze video laat Ferdinand in een aantal stappen zien hoe je zelf je nieuwe 2-din autoradio met
DAB+ en microfoon kunt inbouwen. We laten dus alleen zien hoe je de radio vervangt in een auto met een dubbel din slot.

Misschien klinkt het ingewikkeld, maar als je weet wat je moet doen is het vrij eenvoudig. Bekijk wel eerst de hele video voor je begint, om te bepalen of je dit zelf wilt gaan doen of wilt laten doen.

Doe je het zelf, dan heb je het volgende nodig:
– Een kleine platte schroevendraaier
– Een grote platte schroevendraaier
– Eventueel een zaklamp
– evt. de handleiding van je oude radio en de ontgrendelsleutels die je erbij hebt gekregen
– En in het geval dat je een DAB+ radio hebt gekocht zonder antenne erbij, heb je ook een aparte DAB+ antenne nodig en een schuurpapiertje.

Voor we in de auto beginnen met het verwijderen van je oude autoradio, eerst nog een kleine tip: zet je auto uit de versnelling en zet hem op de handrem. Dan rij je namelijk niet plotseling weg als je het contact aanzet om de radio te testen.

1) Als je in de auto bent gaan zitten, begin je met het verwijderen van het frontje. Haal dan ook de sierrand weg door hem aan de binnenkant naar boven en naar onder te duwen, en naar je toe te trekken.

2) Pak nu de ontgrendelsleutels erbij die je bij je oude radio hebt gekregen en duw ze in de daarvoor bestemde openingen. In de meeste gevallen zijn het platte sleutels en moeten ze aan de zijdes van de radio naar binnen, maar dit is merk afhankelijk. Dit kunnen ook pinnen zijn. Het is gelukt als je radio loskomt en je hem eruit kunt trekken.
Lukt dit niet, kijk dan in de handleiding van je oude radio of van de auto, of je kunt het waarschijnlijk vinden op de webpagina van de fabrikant. Heb je geen ontgrendelsleutels, kijk dan of je de sleutels van je nieuwe radio kunt gebruiken.

3) Zodra de radio loskomt, trek je hem eruit en ontkoppel je de stekkers. Als je de oude radio weglegt houdt je 3 stekkers over: voor de antenne, voor de voeding en voor de speakers.

4) Vervolgens maak je het metalen frame los. Gebruik een kleine platte schroevendraaier om de gebogen lipjes terug te buigen en trek het frame er vervolgens uit. Je dashboard ziet er nu wat leeg uit met een groot gat en de uitstekende kabels.

5) We beginnen nu met het inbouwen van je radio.
We bereiden als eerste de plek voor van de DAB+ antenne, die komt binnen op de voorruit aan de rechterkant. Kijk in de handleiding van je auto hoe je de lijst van je carrosserie kunt halen. Daarachter kun je namelijk direct je kabels mooi weg werken, plus we hebben een bloot stukje metaal nodig voor de aarde van de antenne. Op ongeveer 30 cm vanaf de bovenkant schuur je een oppervlakte van ongeveer 4 cm met schuurpapier, zodat er geen lak meer op het metaal zit.
Dan maak je het stukje raam ernaast tot 15 cm erboven aan de binnenkant schoon. Vaak zit er een vochtig doekje bij de antenne die de oppervlakte vetvrij maakt. Daarna maak je het droog met een schoon papier of schone doek.

6) De DAB+ antenne is een blokje met een lange doorzichtige sticker eraan en een korte niet-doorzichtige sticker. Zorg ervoor dat het niet doorzichtige stickertje op de lakvrije plek zit op de carrosserie en plak dan het blokje en de doorzichtige lange sticker op de ruit. Strijk ook de luchtbelletjes eruit. Vervolgens plak je ook de kleine sticker op zijn plek, precies waar je had geschuurd.

7) We gaan door naar de microfoon. Zoek een geschikte plek, zoals boven bij de zonneklep. Zoals je ziet kan het in dit geval achter de dakbekleding. Daarna kan je het snoer ook onder de dakbedekking netjes wegwerken. Dat gaat bij de ene auto makkelijker dan bij de andere.

8) Aan het einde komen de 2 snoertjes bij elkaar en probeer je die zo veel mogelijk achter de lijsten weg te werken en begeleid je ze naar beneden. Daar probeer je ook de kunstof kap weg te halen om de snoeren zo verder te begeleiden. Langs de achterkant van het dashboardkastje begeleid je ze naar de plek waar de radio komt te zitten. Vaak is het daar donker dus een zaklamp is wel handig.

9) Mocht je radio een usb aansluiting hebben met een verlengsnoertje, zoek dan een gaatje waar het snoertje naar de voorkant kan worden gehaald zodat je erbij kan.

10) Als het mogelijk is om op je scherm een film te kijken dan zit dit snoertje aan de nieuwe radio. Wil je films kunnen kijken terwijl je stilstaat, dan zul je het rode blokje met de tag Parking Brake om snoertje van de handrem moeten vouwen. Dit is een beveiliging zodat je niet kunt rijden en film kunt kijken tegelijk. Als je hem nérgens aan vast maakt zal het kijken naar video’s en bluetooth koppelmogelijkheden op sommige punten beperkt blijven tijdens het rijden.
Er zijn manier om het te omzeilen.

Dit waren alle stappen om je autoradio in te bouwen. Ben je er zelf toch niet uitgekomen? Kijk dan op onze speciale autoradio inbouw pagina op http://bit.ly/2pTtq9b voor tips.
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe weet ik welke usb poort 2.0 is


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login