Hele kip braden – Allerhande

Hele kip braden - Allerhande

Deze kookles van Allerhande gaat over kip braden. Eerst zie je hoe je een gebraden kip bereidt en als variant wordt uitgelegd hoe je een gevulde kip met citroen en kruiden klaarmaakt.

Hele kip braden:
Stap 1: voorbereiden. Laat de kip op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kip met peper en zout en bak rondom aan. Zet vervolgens in een pan in de oven.
Stap 2: kip braden. Bedruip elke 20 minuten de kip in de pan met bakvet. Draai na een uur om in de pan.
Stap 3: kip op gaarheid controleren. De kip is gaar als de pootjes wat losser zitten en het vocht van de gebraden kip helder is. Of gebruik een vleesthermometer om de gaarheid te meten: is de temperatuur middenin 70 °C, dan is de kip gaar.
Stap 4: laat het vlees rusten. Laat de kip een kwartier in de pan staan, zodat de sappen zich herverdelen.

In de vide0 laat de kok vervolgens zien hoe je een gevulde kip, gevuld met citroen en kruiden, kunt bereiden. Bij stap 1 wordt als extra handeling het vullen toegevoegd. Het kip braden gebeurt in stap 2. Laat de gevulde kip vervolgens 15 minuten rusten en snijdt deze voor het opdienen in stukken. Kijk voor het snijden van het vlees naar het instructiefilmpje kip verdelen. De kok geeft ten slotte nog wat tips over waar de lekkerste stukjes van het gevogelte zitten en wat je met het karkas kunt doen.

De meeste kookhulp en receptinspiratie vind je elke dag op Allerhande Online. Bezoek ook eens http://www.ah.nl/allerhande .


Hoe Weet Je Of Kip Gaar Is


Lees meer over Hoe weet je of kip gaar is


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login