Goud

Hoe Weet Je Of Iets Echt Goud Is

Mijn commentaar op Martin Landkroon een financieel expert die totaal niet weet waar hij over praat wat goud betreft. Totaal geen historisch besef. In het begin van de uitzending roept deze ‘financieel expert ook nog dat je je geld beter kan steken in een spaarrekening dan goud omdat sparen rente oplevert.

Als ik aan die tafel had gezeten had ik deze financieel expert gewezen op het feit dat sparen tegenwoordig alleen geld kost en niks oplevert. Met een gemiddelde spaarrekening in Nederland krijg je net aan iets boven de 2 % als je mazzel hebt 2,8%.

Virtueel krijg je dan ieder jaar inderdaad een bedrag aan rente bijgeschreven, maar wat deze financieel expert er niet bij zegt is dat je ieder jaar gemiddeld 2% inflatie(geldontwaardin hebt). Je koopt dus minder voor je geld het jaar erop. En boven de 20.000 euro betaal je ook nog 1,2% vermogens belasting. Dus tel die 2% jaarlijkse inflatie op bij de vermogensbelasting die je betaald boven de 20.00 euro dan verliest ieder jaar 3,2% van je vermogen. Met een spaarrente die tegenwoordig tussen de 2,5 a 2,8% ligt verlies je dus alleen maar geld…..tel uit je winst.

Met goud heb je dat probleem niet omdat goud behalve geld ook een grondstof is. En grondstoffen worden net als andere producten ieder jaar duurder vandaar dat goud/zilver en olie ed… je beschermen tegen inflatie. Papiergeld kan ons onmogelijk beschermen tegen inflatie omdat het per definitie niet schaar is en absoluut geen intrinsieke waarde heeft. In principe is het papier waarvan het geld gemaakt is intrinsiek even veel waard als een kladblaadje.

Maar van goud vindt Martin Landkroon het zo ‘vreemd’ dat mensen daar waarde aan hechten. Maar dat we een stukje papier bedrukken met inkt en dat 50 euro noemen vindt Martin landkroon de normaalste zaak van de wereld.
Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe weet je of iets echt goud is


Tags :

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login