Blaasontsteking tijdens de zwangerschap

24Baby.nl expert Danique Verheij over blaasontsteking tijdens de zwangerschap. Lees hier meer over op: http://www.24baby.nl/zwanger/zwangerschapskwaaltjes/blaasontsteking-zwangerschap/

Zwangere vrouwen krijgen vaker een blaasontsteking vertelt Verheij. Een blaasontsteking kan zich uiten doordat je vaker moet plassen, een pijnlijke aandrang tijdens het plassen of bloed bij de urine.

Als je deze klachten hebt, kan je het best contact opnemen met de huisarts. In het geval van een blaasontsteking, kan de huisarts antibiotica voorschrijven die veilig is tijdens de zwangerschap.

Als je met een blaasontsteking doorloopt, kan deze opstijgen naar de nieren. Dit wordt nierbekkenontsteking genoemd. Hier kan je hoge koorts door krijgen en zeer ziek van worden. Het is daarom verstandig tijdig naar de huisarts te gaan als je een blaasontsteking vermoedt.

Zelf kan je de kans op een blaasontsteking verkleinen door veel te drinken en je blaas altijd goed leeg te plassen.

Het kan lastig zijn een blaasontsteking te herkennen tijdens je zwangerschap, omdat vaak plassen ook een typische zwangerschapskwaal is. Lees hier meer over: http://www.24baby.nl/zwanger/zwangerschapskwaaltjes/vaak-plassen-zwanger/

Volg 24Baby.nl ook op Facebook: https://www.facebook.com/24baby.nl
Video Rating: / 5


Blaasontsteking Hoe Weet Je Dat


Lees meer over Blaasontsteking hoe weet je dat


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login