5 weken zwanger? Bekijk symptomen, informatie over de echo en je kindje | ikenmama.nl

Hoe Weet Je Miskraam

♡ Dankjewel voor het kijken! Geef een duimpje omhoog en abonneer je gratis op ons kanaal!
___________________________

Lees verder over de ontwikkelingen van jou en je kindje als je 5 weken zwanger bent: https://www.ikenmama.nl/5-weken-zwanger/
Of bekijk wat er volgende week gebeurt als je 6 weken zwanger bent! https://www.ikenmama.nl/6-weken-zwanger/
___________________________

VOLG ONS HiER! 👉https://instagram.com/ikenmama.nl/ en
https://www.facebook.com/ikenmama
___________________________

Mail me zakelijk op: info@ikenmama.nl
___________________________

Handige links als je zwanger wilt worden of dit al bent:

Wat kun je doen tegen striae? https://www.ikenmama.nl/striae-tijdens-zwangerschap-voorkomen/

Wat zijn de eerste symptomen van de zwangerschap? https://www.ikenmama.nl/eerste-symptomen-zwangerschap/

Wanneer ben je uitgerekend? https://www.ikenmama.nl/uitgerekende-datum/

Lees wat er week tot week met jou en je kindje gebeurt in de zwangerschapskalender: https://www.ikenmama.nl/zwangerschap/tijdlijn/

Wat gebeurt er in het eerste jaar van je kindje? Bekijk de babykalender: https://www.ikenmama.nl/ontwikkeling-kindje-eerste-levensjaar/

Peuter & kleuter groeikalender: https://www.ikenmama.nl/kleuter/groeikalender/
____________________________________________
5 weken zwanger: wat gebeurt er met je baby?
In deze week heeft de baby zich ontwikkeld tot iets dat lijkt op een klein kikkervisje, met armpjes en beentjes. Het hartje klopt al en er stroomt bloed door het lichaampje. Het lichaam wordt snel gevormd en vanaf deze week start ook de ontwikkeling van de hersenen en het centrale zenuwstelsel.

5 weken zwanger: wat gebeurt er met jou en je lichaam?
Vanaf deze week zal er van alles aan en in jouw lichaam veranderen en dat zal je ook snel merken. In deze week merk je al dat het belangrijkste symptoom merkbaar is; je wordt niet ongesteld. Dit is meestal het eerste herkenbare signaal dat je zwanger bent. Je kunt als je 5 weken zwanger bent een zwangerschapstest doen om zeker te zijn van je zwangerschap. De test meet de hoeveelheid hCG in je bloed. Dit zwangerschapshormoon neemt de eerste weken van je zwangerschap snel toe.

Symptomen in week 5 van je zwangerschap
Misselijk als je 5 weken zwanger bent
Als je 5 weken zwanger bent is de kans groot dat je last hebt van misselijkheid. Sommige vrouwen zijn alleen misselijk, terwijl anderen ook echt moeten braken. Het is hoe dan ook een vervelende klacht, waar je slap en duizelig van kan worden. Veel vrouwen hebben vooral ’s ochtends last van een misselijk gevoel. Het is aan te raden om een cracker of iets dergelijks te eten voordat je opstaat. Zo heb je al iets in je buik voordat je rechtop gaat staan.

Spugen door veel speeksel als je 5 weken zwanger bent
Je kan deze week ook last krijgen van overmatig speeksel waardoor je het liefst het extra speeksel steeds uitspuugt. Er zijn vrouwen waarbij dit weken blijft aanhouden. Hier kan je helaas niets tegen doen en is het een kwestie van tijd voordat dit kwaaltje verdwijnt.

Een buikje of buikpijn in week 5 van je zwangerschap
Als je 5 weken zwanger bent is het embryo in je buik nog maar een paar millimeter groot. Toch kan voorkomen dat je deze week al het idee hebt dat je buik dikker is geworden. Je buik kan wat opzetten door de aanmaak van de zwangerschapshormonen. Hierdoor kunnen onder andere je darmen wat in de war raken en dat kan een opgezette buik opleveren. Ook buikpijn kan hierdoor worden veroorzaakt.

Doen als je 5 weken zwanger bent: op zoek naar een verloskundige
Als je op natuurlijke wijze zwanger bent geworden, zal de eerste afspraak bij de verloskundige pas ingepland worden als je tussen de 6 en 10 weken zwanger bent. Tot die tijd kan er namelijk nog zoveel gebeuren en mis gaan, dat het nog te vroeg is voor een controle. Als je zwanger bent geraakt met behulp van bijvoorbeeld ivf, zal de eerste afspraak eerder ingepland worden. De kans is groot dat er dan al in de eerste weken van je (mogelijke) zwangerschap een inwendige echo wordt gemaakt om te kijken of de behandeling geslaagd is.
Als je nog geen verloskundige op het oog hebt, is het aan te raden om deze week eens op onderzoek uit te gaan. Informeer ook bij je zorgverzekeraar naar contracten en vergoedingen.
Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe weet je miskraam


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login