Waar sluit je best een hondenverzekering af?

HondenverzekeringZo ziek als een hond. Zo misselijk als een kat.Kent u deze uitdrukkingen? Ze geven aan dat ook een huisdier niet altijd gezond en fit is.Ziekte, ongevallen en overlijden zijn geen zaken waar u graag aan wilt denken.Toch is het verstandig om een keer stil te staan bij het feit, dat ook uw huisdier iets kan overkomen.En zoiets gebeurt altijd onverwacht. Er zijn verschillende hondenverzekeringen mogelijk. Een hondenverzekering dekt kosten ten gevolge van een ongeluk of ziekte van uw trouwe viervoeter, Dierenartskosten kunnen immers behoorlijk oplopen. Vooral als er een operatie, röntgenfoto’s en/of dure medicijnen nodig zijn. Daarom sommen we hier onder de verschillende mogelijkheden op.

Het ongevallenpakket hondenverzekering

Een hondenverzekering pakket dekt alle medische kosten die ontstaan door een ongeval. Bijvoorbeeld een verkeersongeluk, door verwondingen die andere dieren uw eigen dier toebrengen en door het eten van gevaarlijke voorwerpen of giftige stoffen. Maar ook als uw hond door eigen onvoorzichtig gedrag iets overkomt zijn de kosten van een behandeling gedekt. Bijvoorbeeld als uw hond in een scherp voorwerp trapt of verstrikt raakt. Of als uw hond tijdens een warme zomer van het balkon of uit het raam valt.

Hondenverzekering het standaard Ziektekostenpakket

Met deze polis is uw hond verzekerd van de beste zorg na een ongeval, en óók bij ziekte. En ziekte betekent bij onze hondenverzekeringen heel veel: van oor- of blaasontsteking, huidklachten, melkklieraandoeningen, oogproblemen tot ingewikkelde schildklieroperaties. Niet verzekerd zijn de preventieve behandelingen, zoals inentingen/vaccinaties, vlooien- , teken- en wormenmiddelen. Ook hier kunt u kiezen uit een contract voor 1 jaar of voor 5 jaar. Belangrijk voor als u fok plannen hebt met uw hond de verzekering dekt geen kosten die te maken hebben met het voortplantingsproces en de begeleiding bij zwangerschap en geboorte.

Ook bij erfelijke aandoeningen kan je laten verzekeren. Ieder honden- of kattenras kent zogenaamde erfelijke aandoeningen. Omdat er al te veel discussie is over wat nu wel en niet precies bij een bepaald ras als erfelijke aandoening telt, zijn we hier helder over:

Bij katten is de behandeling van alle mogelijke erfelijke aandoeningen gewoon verzekerd. Bij honden sluiten we voor alle rassen de diagnosestelling (incl. Röntgenologisch onderzoek) en behandeling van een tweetal erfelijke aandoeningen uit: HD (heupdysplasie), ED (elleboogdysplasie). De kosten voor het eerste consult (het raadplegen van de dierenarts) worden natuurlijk wel vergoed. We gaan er hier wel van uit dat uw hond bij aanmelding voor de verzekering gezond is.

Het hondenverzekering ziektekostenpakket extra.

Dit pakket is gelijk aan bovenstaande hondenverzekering met als extra dekking de vergoeding van behandeling aan de voortplantingsorganen. Castratie/sterilisatie wordt voor de helft vergoed. Dit pakket kunt u alleen voor een periode van 5 jaar sluiten.

Vraag een hondenverzekering offerte aan:

Via onze website kunt u gemakkelijk en snel online een offerte hondenverzekering aanvragen bij meerdere assurantiekantoren en verzekeringsmaatschappijen. Op deze manier kunt u goed en gemakkelijk polisvoorwaarden en premies van verschillende hondenverzekeringen vergelijken. Als u het prettig vindt om persoonlijk advies, voorlichting en informatie te krijgen van een assurantiekantoor bij u in de buurt inzake uw hondenpolis dan geeft u aan dat..

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login