Zelfgemaakte oranje tompouce! – KEUKEN❤️LIEFDE

Een heerlijke versnapering die niet mag ontbreken op Koningsdag? Dat is natuurlijk de oranje tompouce! Dit was trouwens de allereerste keer dat ik zelf tompoucen maakte en zeker niet de laatste keer. Hij is echt niet zo moeilijk om te maken als je misschien denkt en als je het recept in stappen maakt — de banketbakkersroom kun je al een dag van tevoren maken — dan is ook niet zoveel werk. 

En hoe zit het met de smaak? Die is geweldig! De banketbakkersroom met verse vanille is hemels, maar wel iets minder stevig dan de vulling van een kant-en-klaar gekochte tompouce uit de winkel. Ook het bladerdeeg wordt snel zachter als de banketbakkersroom er eenmaal tussen zit. Deze zelfgemaakte oranje tompouce kun je dan ook het beste direct oppeuzelen als hij klaar is. En dat is helemaal geen straf. Enjoy!

Ingrediënten

1 rol vers bladerdeeg uit de koeling
100 g poedersuiker
Oranje levensmiddelenkleurstof, of 2 el bloedsinaasappelsap of mandarijnensap
250 ml verse slagroom (min. 35% vetgehalte zodat je hem goed stijf kunt kloppen)
2 zakjes vanillesuiker (voor de slagroom)
Optioneel wat mandarijnenpartjes voor garnering

Voor de banketbakkersroom

500 ml volle melk
100 g fijne kristalsuiker
45 g custardpoeder (of maizena)
1 vanillepeul
3 eidooiers

Verder nodig

Spuitzak met spuitmond
Elektrische handmixer
Fijne zeef

Video Rating: / 5

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login