Sushi maken – Allerhande

Altijd al sushi willen maken? Bekijk deze video van Allerhande en leer hoe je sushirijst maakt en drie verschillende soorten sushi bereidt.

Sushi maken:
Stap 1: Doe 500 gram rijstkorrels in een zeef en spoel onder stromend koud water goed af. Laat de rijst 10 minuten staan in een pan met dikke bodem.
Stap 2: Schenk er 600 ml water bij en kook 2 minuten op hoog vuur met de deksel erop. Zet vervolgens het vuur middelhoog en kook 5 minuten. Zet dan het vuur laag en kook nog eens 12 minuten. Haal van het vuur, leg een schone theedoek tussen de pan en de deksel en laat de rijst 15 minuten staan.
Stap 3: Verwarm ondertussen 6 eetlepels rijstazijn, 4 theelepels suiker en 2 theelepels zout. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Laat afkoelen tot temperatuur. Schep de rijst in een platte, houten schaal en sprenkel de dressing erover. Schep voorzichtig om zonder de rijst te kneuzen.
Stap 4: Wuif de rijst al omscheppend met een waaier of met de Allerhande. Hierdoor krijgt de rijst een mooie glans en koelen de korrels sneller af.

Diverse soorten sushi bereiden
Met deze rijst kun je ongeveer 30 stuks sushi maken. In deze video bereidt de kok 3 soorten sushi: nori-maki; de uramaki sushi, ook wel inside-out roll genoemd en temaki sushi, beter bekend als de hand-roll. Je kunt verschillende ingrediënten met elkaar combineren.

Bekijk de video over sushi maken en ga aan de slag!

Meer kookhulp en receptinspiratie vind je op Allerhande Online. Ga naar http://www.ah.nl/allerhande.


Hoe Maak Ik Sushi


Lees meer over Hoe maak ik sushi


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login