Surinaamse Loempia met Kip (Loempia á la Treesa)

Dit is een recept van mijn Moeder (Loempia á la Treesa)die vooral vaak heeft geëxperimenteerd met het beslag. Door bv alleen met bloem, in combinatie met maïzena en de hoeveelheid…. Ook wat de eieren betreft. Eieren kunnen nooit te veel zijn voor deze beslag. Lekker veel knoflook erin. Normaal zou ik nog een paar extra in doen, maar wilde men niet laten schrikken. Deze loempia vellen zijn zo lekker dat je als omelet kan eten. Goed gevulde lekkere loempia’s kom je heel zelden tegen. Niet alleen de vulling moet goed op smaak zijn, maar vellen zijn ook belangrijk.
– Roerbak de groente heel kort. Goed laten uitlekken.
– Wees niet zuinig met de eieren, knoflook en peper.
– Soepel oprollen, niet te strak. Gebruik een beetje beslag als lijm.
– Eenmaal afgekoeld is het in de koelkast enkele dagen houdbaar. Echter word het iets te vochtig waardoor ze gemakkelijk kunnen scheuren.
– Gebruik een non-stick pan. Door de olie in het beslag hoeft je niet telkens eerst olie in de pan te doen.
– In de oven of airfryer is het ook lekker.
– Gooi het overgebleven beslag niet weg. Wentel loempia met een scheurtje in het beslag, bak ze dan af. Zo neemt het geen olie op. Geen beslag meer over? Geen paniek, een geklutste ei is
evengoed.
– Bak ze in een koekenpan met een klein laag olie.
– Ook lekker met chilisaus.

Video Rating: / 5

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login