Lamsvlees met een raapsteeltjes stampot

Hoi! Wij zijn Makro Groningen en wij leggen je in deze video kort uit hoe je lamsvlees klaarmaakt in combinatie met een stampot van raapsteeltjes!

Wij gebruikten de volgende ingrediënten:

– Lamsvlees. Zet de pan op middelhoog vuur en bak in zo’n 6 minuten het vlees aan alle kanten. Stop het daarna in de oven. Ook 6 minuten en op 120 graden Celsius. Bestrooi het vlees met de kruidenkorstmix en stop het nog in de oven voor 2 minuten op 200 graden Celsius.

– Aardappelpuree. Schil en kook de aardappelen. Maak met boter, melk, peper en zout een mooie aardappelpuree.

– Raapsteel. Snijd de raapsteel in stukjes en was het goed. Meng dit vervolgens met de aardappelpuree.

– Gedroogde serano ham. Dit is een kant-en-klaar product. Breek een stukje af en plaats het bovenop de puree.

– Shiso purper. Scheur de kleine blaadjes af en garneer het bord ermee.

– Kruidenkorst. Hak kruiden en ui fijn en meng het met broodkruim, olie en citroensap. Bedek het vlees met deze mix nadat het voor de eerste keer uit de oven komt.

– Jus. Voeg wat water toe aan de pan waarin de lam is gebakken en dik het in tot een mooie jus.

Wil je op de hoogte blijven van meer lekkere recepten? Volg ons via:

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCaBRZRZ4U3GHAugOpnkb1gA

Facebook:
https://www.facebook.com/MakroGroningen/?fref=ts
Video Rating: / 5


Hoe Maak Ik Raapstelen Klaar


Lees meer over Hoe maak ik raapstelen klaar


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login