Hoe schrijf je een rap?

#zinginuwkot wordt vandaag #rapinuwkot. En we gaan ritmisch spreken in plaats van zingen. Rappen dus, met Petit Jean. Neem pen en papier / zet woordenboek aan / eerst een vers of vier / dan poëtisch toeslaan. Voor de beat kan je volgende link gebruiken: http://tiny.cc/coronarap

Petit Jean is een rapper en slamdichter uit Vlaanderen die al enkele jaren meedraait in de Belgische scene. Als lid van de Leuvense hiphopformatie Soundrascalz bracht hij in het verleden twee albums uit en in febuari dit jaar zag zijn eerste solo ep ‘Emceeclopedie’ het levenslicht. In 2016 won hij de Publieksprijs op het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry en in 2017 behaalde hij de tweede plaats op de Spoken Awards te Rotterdam.

Naast teksten schrijven, muziek maken en optreden, geeft Petit Jean ook al enkele jaren workshops aan jongeren rond hiphop, slam poetry en ‘creatief schrijven’. Bij gelegenheid ook voor Koor&Stem.

Meer info: https://petit-jean.com

—-

Deze video werd opgenomen door Jan Asselberghs (Petit Jean) op 14 april 2020 tijdens de stay at home maatregelen naar aanleiding van de verspreiding van COVID-19 en gepubliceerd op woensdag 22 april 2020.

—-

Onder de noemer Doewap zingt Koor&Stem vzw met leerlingen en leerkrachten op school. Aan de hand van attractief liedmateriaal, vormingen voor leerkrachten, schoolzangdagen (lager onderwijs en kleuteronderwijs), pedagogische studiedagen voor schoolteams en tal van andere initiatieven op maat voor scholen vormen we je school om tot een zingende school. Ontdek het allemaal op http://www.doewap.be.

Tags :

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login