Hoe maak je chocoladepepernoten? – Allerhande Kids

Zelf pepernoten bakken? Roos en Joël dopen ze in de chocolade. Lekkerrr!

Pepernoten bakken
Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er speculaaskruiden en het zout door. Voeg de stroop en boter in blokjes toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.

Chocoladepepernoten maken
Snijd de chocolade in stukjes en doe in een pan of vuurvaste kom. Hang de kom in een grotere pan met kokend water en laat smelten (au bain-marie). Leg de pepernoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op bakpapier tot de chocolade hard is geworden.

Bekijk het recept: http://http://www.ah.nl/allerhandekids/recept/861136/chocoladepepernoten

Meer kookhulp en receptinspiratie vind je op Allerhande Online. Ga naar http://www.ah.nl/allerhande.
Video Rating: / 5


Hoe Maak Ik Pepernoten


Lees meer over Hoe maak ik pepernoten


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login