DRUGSLAB: Zo schadelijk en gevaarlijk is drugsafval

DRUGSLAB: Zo schadelijk en gevaarlijk is drugsafval

In Rijen, in Noord-Brabant, is een begin gemaakt met de ontmanteling van een groot drugslaboratorium in een woonwijk. Het drugslab werd deze week ontdekt in gebouwen en kelders van een voormalige leerlooierij.

In het voormalige bedrijfspand aan de Vincent van Goghstraat stonden enorme hoeveelheden grondstoffen opgestapeld voor de productie van amfetamine. Eerst vond de politie bovengronds duizenden liters chemicaliën en duizenden kilo’s andere grondstoffen. Toen bleek er ook nog eens een luik te zijn dat toegang gaf tot een kelder. Daar werd minstens nog eens zoveel gevonden.

De politie heeft specialisten ingeschakeld om te onderzoeken welke chemicaliën het zijn. Ook gaat een gespecialiseerd bedrijf de grondstoffen transporteren om ze te laten vernietigen. Waarschijnlijk duurt de ontmanteling nog dagen en moet ook het rioolwater worden onderzocht op illegale lozingen.

Wat zit er eigenlijk in die blauwe vaatjes waar drugsafval in wordt gedumpt? En hoe gevaarlijk is dat? Wij waren bij een andere opruimactie en testten het afval. → https://nos.nl/l/2264440

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/
Video Rating: / 5

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login