DIY: FLUBBER ZEEP (kneedbare zeep) maken

In deze video maak ik Flubber Zeep. Om deze video wordt de laatste tijd veel gevraagd en ik ben op zoek gegaan. Het originele recept hiervoor komt van Karina Garcia:

Zij gebruikt echter Cornstarch en ik gebruik Maïzena. Dat wordt ook officieel als Cornstarch gezien maar dat wil nog niet zeggen dat het geheel hetzelfde is gemaakt. Samen met mijn dochters heb ik andere dingen geprobeerd zoals Bloem en Maismeel maar Maïzena gaf het beste resultaat. Het is een behoorlijk geklieder maar daarom ook extra leuk 🙂

De hoeveelheden om te beginnen zijn volgens Karina: 1/3 cup cornstarch, 1/4 cup shampoo, eventueel wat kleurstof en een scheut olie. Stel dat 1 cup gelijk staat aan 300 milliliter, dan is 1/3 cup dus 100 milliliter en 1/4 cup 75 milliliter.

Maar…de hoeveelheden hoeven echt niet zo precies want het blijft toch een kwestie van voelen en dan weer wat toevoegen. Kleine waarschuwing: voedselkleurstof maakt lelijke vlekken! Je krijgt het niet uit je kleding.

In de video schakel over op Dreft omdat de Hello Kitty shampoo erg roze was en ik groene Flubberzeep wilde maken maar natuurlijk is het veel leuker om een lekkere Shampoo of Douchegel te gebruiken!

Veel succes en Flubber Zeep plezier!

Mocht je nog geen gratis lid zijn van ons kanaal, klik dan hier;
http://www.youtube.com/user/evelinemaureenNL?sub_confirmation=1


Hoe Maak Ik Zeep


Lees meer over Hoe maak ik zeep


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login