Appeltaart bakken met Koopmans

Saakje laat je zien hoe je een heerlijke appeltaart bakt met Koopmans Appeltaart. Ze geeft handige tips zoals welke appels je het beste kunt gebruiken in de appeltaart. En hoe je heel gemakkelijk de springvorm bekleed.

Om de appeltaart te bakken heb je nodig: Koopmans Appeltaart, 175 g roomboter of margarine, 1 ei, 1 kilo zachtzure appels zoals Elstar of Goudrenet, 50 g suiker, 75 g rozijnen en 2-3 tl kaneel.

Als eerste wel de je de rozijnen ongeveer een kwartier in lauwwarm water. Daarna laat je ze uitlekken en dep je ze droog. Voor het appeltaart deeg roer je de boter zacht en romig in een kom. Voeg daarna de appeltaartmix en tweederde van het losgeklopte ei toe. Kneed het met een mixer tot een samenhangend appeltaart deeg. Bekleed de ingevette springvorm met tweederde van het deeg. Eerst de bodem en daarna de zijkant.

Verwarm de oven voor. Daarna is het tijd om de appels te schillen, de klokhuizen te verwijderen en de appels in blokjes te snijden. Meng suiker, kaneel en rozijnen door de appeltjes. Doe dit in de springvorm en druk het aan.
Van het laatste restje appeltaartdeeg ga je deegreepjes maken. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel. Bestrijk ze nog even met het laatste beetje ei.

Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Haal de appeltaart uit de oven en laat ‘m nog even een uurtje afkoelen voordat je de springvorm rand verwijderd.

Wil je het hele recept nalezen? Kijk op: https://www.koopmans.com/recept/appeltaart/
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login