Zelf bruin brood bakken

Zelf bruin brood bakken

Zelf je eigen bruine brood bakken.
Wie kan de geur van vers gebakken brood nu weerstaan? Precies, niemand!

Met dit eenvoudige recept ben ook jij in staat om iedere dag een verrukkelijk vers gebakken bruin brood te bakken.

Welke materialen heb je nodig?
Een keukenmachine met kneedhaak
Een plastic bak
Huishoudfolie
Oven
Broodbak blik

Ingrediënten:
Om zelf bruin brood te bakken heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 500 gram bruin brood meel
– 50 gram roomboter
– 240 ml (rauwe) melk
– 10 gram instant gist (of 25 gram verse gist)
– 8 gram zout
– 1 ei
– 1 theelepel rietsuiker

Bereiding

1) Meng gedurende ongeveer 2 minuten in een keukenmachine: Meel, melk, gist, ei, suiker

2) Na 2 minuten voeg je het zout en de boter door. Meng alles gedurende, zeker, 10 minuten flink door.

Het deeg moet net zolang gekneed worden totdat het soepel en elastisch is geworden. De mengkom moet helemaal schoon zijn.

TIP
Blijft bij het kneden het deeg wat plakkerig dan kun je gewoon wat bloem toevoegen. Geen probleem.

3) Na het kneden laatje het deeg 20 minuten rusten.

4) Na het rusten kneed je het deeg 3x door zodat alle lucht uit het deeg is verwijderd.

Maak na het kneden een bal van het deeg. Laat het deeg nu 40 minuten rijzen in een bak. Het deeg moet ongeveer verdubbelt zijn in volume.

5) Kneed het deeg weer 3x om de lucht eruit te halen. Vorm het deeg, na het kneden, in de definitieve vorm. Leg het deeg in de broodbakvorm. Laat het deeg weer 40 minuten rusten.

(Dit kan ook iets langer zijn, afhankelijk van de temperatuur in je keuken)

6) Verwarm de oven voor op 225 graden.

7) Plaats het brood na het rijzen onder in de oven en giet wat water op de bakplaat. Hierdoor creëer je een goede warm/vochtige omgeving voor je brood.

Na 20 minuten bakken even kort de oven openen om de stoom te laten ontsnappen en daarna de deur weer sluiten. Hierdoor bakt je brood lekker knapperig.

Baktijd in totaal: 35 minuten.

Eet smakelijk!
Video Rating: / 5


Hoe Laat Je Brooddeeg Rijzen


Lees meer over Hoe laat je brooddeeg rijzen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login