Werken aan een relatie; wat voor type relatie heb je? Een relatie test bij relatieproblemen

Hoe Laat Je Een Relatie Werken

Tips om je relatie te verbeteren. Relatieproblemen, waar gaat het mis? Wanneer ga je twijfelen aan je relatie. Wat voor invloed heb ik daarop? Voel je afstand of nabijheid. In deze lezing praten we over de essentie van een veilige relatie en hoe om te gaan met afstand en conflict.

Voor een gratis E-mail consult, bezoek http://www.werkenaanrelaties.nl/documents/171.html

Willem Lems
Aagje Dekenweg 51
3906 WK Veenendaal (Utrecht)
Tel: 0318-512711

Willem.lems@hetnet.nl
http://www.levensdraad.nl
http://www.werkenaanrelaties.nl

00:03 Introductie
Ik ben Willem Lems. Ik ben gezins en relatietherapeut en EFT relatietherapeut. In deze lezing wil ik het met jullie hebben over werken aan de relatie en hoe je dat doet.
00:23 De grootste vier pijnpunten in een relatie
Heel eerlijk gezegd dacht ik vroeger altijd dat dat vanzelf ging, als je maar de goede partner had. In de verliefdheid-fase is dat natuurlijk ook zo. Maar later zul je merken dat conflicten en verschillen, altijd een rol spelen in een relatie. Er is landelijk onderzoek naar gedaan, wat de grootste pijnpunten zijn in een relatie. Er werden de volgende aspecten genoemd. Eerste die werd genoemd was: “Mijn partner luistert niet naar mij.” Meestal wordt er gelijk achteraan gezegd: “Mijn partner begrijpt me niet.” Het tweede dat als probleem werd ervaren is: “Mijn partner wil vaker als ik.” Dat heeft natuurlijk te maken met seksualiteit. De derde opmerking was: “Mijn partner geeft mij geen aandacht.” En als vierde werd genoemd: “Mijn partner steunt me niet.” Je kunt je voorstellen dat al deze punten leiden tot conflicten. Mijn ervaring is dat het omgaan met conflicten op een positieve manier, eigenlijk het belangrijkste bestanddeel is van een goede relatie.
01:28 Twijfel of zekerheid, afstand en nabijheid: heb je een veilige of onveilige relatie?
Een relatie bestaat ook uit conflicten en meningsverschillen, alleen al op basis van je karakter en je behoeftes. Ik maak dan ook een belangrijk onderscheid tussen een veilige relatie en een onveilige relatie. Conflicten zijn dus een wezenlijk onderdeel van die relatie. Conflicten zijn over het algemeen ontstaan vanuit een kwetsing. In een veilige relatie zullen de mensen die dat hebben, die kwetsing met elkaar delen en net zolang met elkaar blijven praten totdat de relatie zich herstelt. Ze gaan ervan uit dat de relatie goed is maar, dat ze alleen maar een tijdelijke probleem hebben. In een onveilige relaties zie je dat die kwetsing vaak leidt tot twijfel aan de relatie of aan de persoon. Omdat je die twijfel een rol laat spelen in je relatie, zul je merken dat je niet in staat bent om die relatie daadwerkelijk weer te herstellen op het niveau van vertrouwen en samen zijn. Als die twijfel blijft zul je merken dat je conflicten gaat vermijden in welke vorm dan ook. Door het vermijden van conflicten zul je merken dat je niet krijgt wat je nodig hebt. De situatie wordt steeds onveiliger en dat creëert weer boosheid afstand en wantrouw. Het is dus van essentieel belang, dat je, als je een conflict hebt met je partner, dat ook hersteld. Dat hoeft niet direct vanuit de emotie, maar dat kan ook een dag later. Leer jezelf aan op het moment dat er dingen gebeuren in je relatie, dat je ze bespreekbaar maakt, met elkaar deelt, vanuit het vertrouwen dat het ook weer goed komt. Communicatie, delen en conflicthantering is een essentieel onderdeel van je relatie.
03:10 Meer weten?
Ik heb je nu iets verteld over de inhoud van de relatie. Wil je meer weten, kijk dan vooral naar mijn andere lezingen. Of ga naar mijn website: http://www.werkenaanrelaties.nl. Je vindt daar een gratis boek dat je kunt downloaden dat heet: “Verdwaald in de liefde” en bespreekt veel meer aspecten. Of maak gebruik van het gratis spreekuur.
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe laat je een relatie werken


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login