Wat is een slapende voet?

Hoe Laat Je Je Arm Slapen

Het is een overbekend fenomeen voor iedereen die armen heeft: je ligt een tijdje gewoon heel relaxed op je arm, en dan ontstaat er opeens een verdoofd en tegelijkertijd prikkend gevoel. Je arm slaapt, en dat heet (met een moeilijk woord) paresthezzzzzzzie… Wakker worden!

Ook als je braaf met je benen over elkaar zit kan zoiets gebeuren. Dat komt doordat de bloedtoevoer wordt afgekneld. Er kan dan minder bloed naar je voet en dat zor gt voor dat verdoofde gevoel. Tegelijkertijd raken sommige zenuwbanen bekneld. Zij kunnen het gevoel niet meer doorgeven aan de hersenen. En dat terwijl andere zenuwen juist heel veel prikkels afgeven. Dit zijn de tintelingen die melden dat je van houding moet veranderen. Je zenuwen geven dus ‘gemengde signalen’ af, en dat zorgt voor een warboel in je bolletje.

Een slapende arm of voet is helemaal niet gevaarlijk. Maar het is wel vervelend. Vooral als je haast hebt! Je kunt je voet makkelijk zelf tot leven wekken door weer rustig aan te gaan bewegen. En dan zet jouw voet al snel weer z’n beste beentje voor.
Video Rating: / 5

large
by brefe

Lees meer over Hoe laat je je arm slapen


Tags :

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login