Waarom ik mijn hond aan vuilnis laat snuffelen – Dierenoppas Amersfoort

Hoe Vaak Laat Ik Mijn Hond Uit

Waarom ik mijn hond aan vuilnis laat snuffelen - Dierenoppas Amersfoort

Ik vind het heerlijk om samen met mijn hond Sienna te wandelen in de wijk. Hierbij laat ik haar vaak kiezen waar we naartoe gaan en mag ze snuffelen waar ze wil (waarbij ik wel rekening hou met tuinen e.d. natuurlijk). Hier zie je dat we allemaal plastic vuilnis tegenkomen, ontzettend interessant natuurlijk want daar hangen allemaal geurtjes aan. Omdat ik weet dat Sienna niets kapot maakt, mag ze rustig snuffelen. Bij de tweede hoop vuilniszakken, snuffelt ze even maar vindt ze het al niet meer interessant.

Maar waarom laat ik mijn hond nou aan vuilnis ruiken?
Door mijn hond veel te laten snuffelen, wordt zij mentaal moe. Honden ruiken vele malen beter dan wij. Snuffelen is voor honden erg interessant en het is belangrijk dat zij de mogelijkheid krijgen om allerlei dingen te besnuffelen en te ontdekken. Steeds maar hetzelfde rondje lopen en de tijd niet krijgen om te onderzoeken, is voor honden heel saai en frustrerend. Stimuleer dat je hond op onderzoek uitgaat, het is niet alleen erg leuk voor je hond, maar je zult merken dat je het zelf ook leuk gaat vinden als je hond lekker moe is na een rondje wandelen en ontdekken in de buurt.

Facebook: https://www.facebook.com/DierenoppasAmersfoort/
Dierenoppas Amersfoort: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/
Je hond liefdevol opvoeden en begeleiden: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/hond-liefdevol-opvoeden-en-begeleiden/
Matatabi kopen: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/matatabi-stokjes/
Snuffelmat kopen: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/snuffelmat/
Kattenoppas Amersfoort: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/vakantie-kattenoppas-amersfoort/
Individuele hondenuitlaatservice Amersfoort: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/individuele-puppy-hondenuitlaatservice-amersfoort/

Individuele hondenuitlaatservice en kattenoppas in Amersfoort
Ik ben Lisanne, 22 jaar oud en dol op dieren. Ik volg momenteel de opleiding voor hondengedragsdeskundige aan de Natural Dogtrainer Education bij Calming Signs. Ik heb ervaring met het oppassen op en uitlaten van allerlei rassen, van Staffords tot Chihuahua’s, oudere honden en puppy’s. Ik ben betrouwbaar, rustig en weet hoe ik met honden om kan gaan. Ik werk op een positieve en leuke manier, waardoor het uitlaten een feestje is. Grote honden, Staffords, Rottweilers, Pitbulls, Doberman, honden die reactief zijn en niet met andere honden kunnen zijn voor mij geen probleem. Door middel van neuswerk zorg ik ervoor dat honden een uitdaging krijgen tijdens het uitlaten en zij mentaal moe worden. Daarnaast kan ik honden tijdens het uitlaten trainen naar de wens van de eigenaar. Ik laat honden individueel uit in hun eigen omgeving.

Kattenverzorging aan huis in Amersfoort
Wanneer u met vakantie, een weekendje of een dag weg gaat is het voor veel dieren stressvol als zij naar een pension gaan. Het is voor een dier fijn om in zijn eigen vertrouwde omgeving te zijn met een eigen oppas die elke dag langskomt om aandacht te geven en het dier te verzorgen.

Tegelijkertijd wordt er ook op het huis gepast: zo ruim ik de post op zodat dit uit het zicht is, geef ik de plantjes water, doe ik eventueel de gordijnen omhoog/omlaag tegen inbrekers en kunnen de vuilnisbakken aan de weg gezet worden. Uw huis zal er bewoond uitzien tijdens uw vakantie en uw dier blijft in zijn vertrouwde omgeving, wat wel zo prettig is. Ik verzorg ook dieren buiten de vakanties om.
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe vaak laat ik mijn hond uit


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login