Waarom een uitvallende grommende blaffende hond NIET corrigeren – Dierenoppas Amersfoort

Barney vindt andere honden spannend. De haartjes op zijn rug gaan dan overeind staan (borstelen) en hij begint te grommen en te blaffen. We zijn aan het wandelen en komen in de verte een hond tegen die verder loopt. Ik laat Barney kiezen wat hij gaat doen. Ik zorg ervoor dat er geen spanning op de lijn staat (ik wandel ook nooit met uitrollijnen, omdat je hiermee niet ontspannen kunt wandelen). Barney kijkt op afstand naar de hond, kies zelf waar hij naartoe wil lopen, snuffelt waar de andere hond gelopen heeft en hij kiest er zélf voor om de andere kant uit te lopen. Knappe vent!

Als je heel goed luistert, hoor je Barney aan het begin nog even zacht grommen. Hij blaft ook nog heel even. Maar waarom corrigeer ik dat nou niet, en laat ik Barney gewoon gaan? Dat komt omdat Barney blaft en gromt uit angst. Hij is zelf onzeker en vindt andere honden spannend. Wanneer je een hond corrigeert als hij blaft (wat vrijwel altijd uit angst, onzekerheid of pijn is, de oorzaak is nooit dominantie!!), zal hij de andere hond alleen maar enger gaan vinden.

Door te corrigeren, pak je de oorzaak van het gedrag nooit aan. Een hond zal, wanneer je corrigeert, wel stoppen met blaffen en grommen, omdat hij bang wordt voor de correctie. De angst voor andere honden wordt hiermee nooit minder. Barney moet ervaren dat andere hond niet zo spannend zijn, zodat hij ontspannen kan blijven bij het zien van andere honden.

Met Barney gaat het steeds beter, er zijn momenten dat hij zelfs helemaal niet meer blaft naar andere honden. Niet alleen andere honden, maar ook sommige mensen vindt hij eng. Van de week konden wij langs een vuilnisman lopen, zonder dat Barney begon te blaffen. Dat is ontzettend knap!

Facebook: https://www.facebook.com/DierenoppasAmersfoort/
Dierenoppas Amersfoort: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/
Je hond liefdevol opvoeden en begeleiden: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/hond-liefdevol-opvoeden-en-begeleiden/
Matatabi kopen: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/matatabi-stokjes/
Snuffelmat kopen: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/product/snuffelmat/
Kattenoppas Amersfoort: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/vakantie-kattenoppas-amersfoort/
Individuele hondenuitlaatservice Amersfoort: http://www.dierenoppasamersfoort.nl/individuele-puppy-hondenuitlaatservice-amersfoort/

Individuele hondenuitlaatservice en kattenoppas in Amersfoort
Ik ben Lisanne, 22 jaar oud en dol op dieren. Ik volg momenteel de opleiding voor hondengedragsdeskundige aan de Natural Dogtrainer Education bij Calming Signs. Ik heb ervaring met het oppassen op en uitlaten van allerlei rassen, van Staffords tot Chihuahua’s, oudere honden en puppy’s. Ik ben betrouwbaar, rustig en weet hoe ik met honden om kan gaan. Ik werk op een positieve en leuke manier, waardoor het uitlaten een feestje is. Grote honden, Staffords, Rottweilers, Pitbulls, Doberman, honden die reactief zijn en niet met andere honden kunnen zijn voor mij geen probleem. Door middel van neuswerk zorg ik ervoor dat honden een uitdaging krijgen tijdens het uitlaten en zij mentaal moe worden. Daarnaast kan ik honden tijdens het uitlaten trainen naar de wens van de eigenaar. Ik laat honden individueel uit in hun eigen omgeving.

Kattenverzorging aan huis in Amersfoort
Wanneer u met vakantie, een weekendje of een dag weg gaat is het voor veel dieren stressvol als zij naar een pension gaan. Het is voor een dier fijn om in zijn eigen vertrouwde omgeving te zijn met een eigen oppas die elke dag langskomt om aandacht te geven en het dier te verzorgen.

Tegelijkertijd wordt er ook op het huis gepast: zo ruim ik de post op zodat dit uit het zicht is, geef ik de plantjes water, doe ik eventueel de gordijnen omhoog/omlaag tegen inbrekers en kunnen de vuilnisbakken aan de weg gezet worden. Uw huis zal er bewoond uitzien tijdens uw vakantie en uw dier blijft in zijn vertrouwde omgeving, wat wel zo prettig is. Ik verzorg ook dieren buiten de vakanties om.
Video Rating: / 5


Hoe Laat Ik Mijn Hond Stoppen Met Blaffen


Lees meer over Hoe laat ik mijn hond stoppen met blaffen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login