Valentijn Love Pizza – "I Love You, Pizza… euh, Baby!"

Hoe Laat Je Deeg Sneller Rijzen

Valentijn Love Pizza - "I Love You, Pizza... euh, Baby!"

De kostprijs voor alle ingredienten is verwaarloosbaar in verhouding met het dessertje dat je hiermee ongetwijfeld zal verdienen… Serve it while you’re hot!

Nodig:

– 180 gram bloem
– 70 gram boter
– Zout
– Rosé bier
– Tomaat
– Mozarella
– Bolognaise saus
– Geraspte kaas
– Ketchup
-….

Voor deze speciale pizza gebruiken we een rosé-biertje als basis voor ons pizzadeeg. Het maakt het deeg nét wat fruitiger en je weet maar nooit welke aangename effecten de stiekem aanwezige alcohol op je tafelgeno(o)t(e) kan hebben. En echt pizzadeeg bevat altijd ook iets gist-achtigs, dus vandaar.

Hou je niet zo van alcohol, of ben je een pizzapurist wat het deeg betreft, dan vervang je het rosé-bier door een gelijke hoeveelheid water met anderhalve theelepel gist!

Bereiding:

Voeg de bloem, de boter, een HALF rosé-biertje en een goeie snuif zout bij elkaar en begin te mengen. Het duurt even vooraleer je een goed stevige deegbol hebt. Is het deeg te nat? Voeg iets meer bloem toe!

Laat het deeg een drie kwartier rijzen onder een natte handdoek vooraleer je ermee aan de slag gaat!

Wij gebruikten een glazen fles als deegroller en een hartvormige cake-vorm om een mooie euh, hartvorm te maken. Maar zonder die hulpstukken zal het ook wel prima lukken. Liefde is uiteindelijk stekeblind en gaat door de maag. Dus hoe het er uiteindelijk zal uitzien maakt in principe weinig uit.

Vervolgens drapeer je de bolognaisesaus en de verschillende topping-spullen op een manier die romantiek doet vermoeden over je hartvormige deegfiguur en je zet hem een 20-tal minuten op een oven die voorverwarmd is op minimaal 180 graden (hoe hoger de temperatuur des te knapperiger wordt de pizza, maar hou dan de kleur van je pizza goed in de gaten). Zwarte pizza’s gaan eveneens door de maag, maar zoeken dan weer sneller weer een weg naar buiten. En dat zou de Valentijns-plannen alsnog in de war kunnen schoppen….

Succes!
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe laat je deeg sneller rijzen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login