SERIOUS REQUEST: Veertien jaar Glazen Huis, hoe zag dat eruit?

Hoe Laat Uit Glazen Huis

SERIOUS REQUEST: Veertien jaar Glazen Huis, hoe zag dat eruit?

Briefgeld proppen door een haastig gezaagde brievenbus. Bellen naar drie hongerige dj’s om je favoriete plaat aan te vragen. Blauwbekkend dansen voor een Glazen Huis. Het zijn drie zaken die voor veel Nederlanders onlosmakelijk verbonden zijn met Serious Request in de week voor Kerst. Maar daar komt nu een einde aan, maakte 3FM vanochtend bekend. De actieweek blijft wel bestaan, maar wordt anders vormgegeven.

Bij de actie lieten drie 3FM-dj’s zich opsluiten in een Glazen Huis. In die glazen studio werden 24/7 plaatjes gedraaid in ruil voor geld. Door de jaren heen stond de studio in verschillende Nederlandse steden. De dj’s werkten, sliepen en ‘aten’ ook in het huis. Dat laatste gebeurde alleen in de vorm van sapjes.

Bij elkaar opgeteld leverde de veertien edities van Serious Request meer dan 100 miljoen euro op voor het Rode Kruis. Het geld ging naar ‘vergeten thema’s’, zoals de situatie in Darfur, aids-slachtoffers en het terugdringen van babysterfte. 2012 was het recordjaar met 14 miljoen euro. In de jaren daarna liepen de donaties terug tot 5 miljoen in het afgelopen jaar.

→ https://nos.nl/l/2251945

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe laat uit glazen huis


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login