ONTBIJTCAKE MET PEER | CHICKSLOVEFOOD

Hoe Laat Ik Peren Rijpen

Zin iets anders dan havermoutpap ’s ochtends? Maak dan eens een ontbijtcake van havermout. In de video van vandaag maken we een heerlijke verantwoorde variant met peer. Mmm… 6 ingrediënten, super simpel om te maken en binnen no time klaar. Dat wordt smullen morgenochtend. 🙂

Benieuwd hoe je deze topper maakt? Bekijk snel bovenstaande video voor het volledige recept. Enjoy!

Men neme (voor 1 cake):
– 225 g havermout
– 190 g Griekse yoghurt
– 2 eieren
– 8 el honing
– 2 tl bakpoeder
– 1 rijpe peer
(+ 100 g kokosolie)

En zo doe je het:
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Smelt de kokosolie.
– Mix de havermout in een keukenmachine fijn tot meel.
– Voeg de Griekse yoghurt, eieren, honing en bakpoeder toe samen met een snuf zout en meng nogmaals kort door.
– Schil de peer en snijd hem door de helft. Voeg de ene helft toe aan het beslag en vermaal er doorheen. Snijd de andere helft in plakjes.
– Doe het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede cakevorm.
– Verdeel daar boven op de plakjes peer.
– Zet de cake zo’n 50 – 60 minuten in de oven. Laat de cake even afkoelen op een rooster voordat je hem in plakken snijdt en serveert.

Abonneer je hier (gratis!) op ons YouTube kanaal: http://bit.ly/1DYJcgD.

Check http://www.chickslovefood.com voor meer lekkere en simpele recepten.

De Chickslovefood keuken is in samenwerking met AEG. Lees hier onze disclaimer: https://bit.ly/2nRjw3x.

Muziek:
Joakim Karud – Fresh Start
Ehrling – S.A.X


Lees meer over Hoe laat ik peren rijpen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login