Mindfulness gedachten meditatie door Jan van Hoof

http://www.maxximize.nl/gedachten-oefening-gedachten-meditatie/ Sommige mensen beheersen hun geest, de meeste (ongetrainde) mensen worden echter beheerst door hun geest.

Wist je dat je je geest kunt trainen? Een stap daarin is het bekijken van je gedachten.

Met deze oefening kun je leren om je gedachten te bekijken. Je wordt als het ware de toeschouwer van je eigen geest. En tijdens de oefening kom je misschien tot het inzicht dat je niet je gedachten bent. Net zoals je niet het boek bent dat je leest of de film bent die je kijkt. Als je iets kunt bekijken ben je het niet. Misschien kom je er ook achter dat je geest een continue stroom van gedachten produceert, sommige effectief, maar vaak ook gedachten die je afremmen of zorgen baren.

Dat geeft je de mogelijkheid om te besluiten welke gedachten je serieus kunt nemen en welke gedachten je gewoon los kunt laten. Zo maak je een stap in het trainen van je geest.

Het enige wat je hoeft te doen is te gaan zitten. Dat kan op de grond, op een yoga-bankje of -kussen, of op een gewone stoel. Zet dan het audiobestand aan en volg gewoon de aanwijzingen op. Je hoeft geen doel te hebben, niets te bereiken en het zeker niet perfect te doen. Gewoon laten gebeuren wat er gebeurt, met een ontspannen, nieuwsgierige houding. Voor sommige mensen helpt het om de oefening een aantal keren te doen, op verschillende dagen. Het is net als bij trainen voor een sport, je zult zien dat je er als vanzelf steeds handiger in wordt.


Hoe Laat Ik Gedachten Los


Lees meer over Hoe laat ik gedachten los


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login